Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı etkinlik…..

Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı etkinlik…..

Öğrenciler,görme engelli halk ozanı Temeli

ve Dündar’ın “Atışması”nı,hayranlıkla izledi…

Haber:Halim UTLU

Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası,Kahramankazan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen bir etkinlikle kutlanırken,Kahramankazanlı öğrenciler, görme engelli halk ozanı ve Dünya Âşıklar Derneği Genel Başkanı Yakup Temeli ve halk ozanı Selahattin Dündar’ı yakından dinleme imkanı buldu.

Kahramankazan Efes Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adil Öztürk, ilçedeki okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“Atışması”yı, davetliler ve öğrenciler ilgiyle izledi

Görme engelliler programında, görme engelli halk ozanı ve Dünya Âşıklar Derneği Genel Başkanı Yakup Temeli’yle birlikte, halk ozanı Selahattin Dündar da sahne aldı.Halk ozanları Temeli ve Dündar’ın “Atışması”nı, davetliler ve öğrenciler ilgiyle izledi. Öğrenciler halk ozanlarının söylediği türkülere cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti.

Bedensel engelli olmanın, başarmak için bir engel teşkil etmediğini belirten bir konuşma yapan görme engelli halk ozanı ve Dünya Âşıklar Derneği Genel Başkanı Yakup Temeli,30 yaşında gözlerini kaybettiğini söyledi.

Her birey birer engelli adayı

Ozan Temeli,“Bedensel engel, başarı için engel değil.İnsan böyle de başarılı olabiliyor. Mühim olan düşüncenin engelli olmaması.Gençlere bu kültürü sevdirmek çok önemli” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yazıcı da şunları söyledi;”Soğuk bir günde, çok sıcak bir program gerçekleştirdik. Öğrencilerimize, görme ve diğer bedensel engellerin, sanat, spor ve eğitimde bir engel teşkil etmediğini anlatmak istedik.Her bireyin birer engelli adayı olduğunu anımsatmak açısından da, anlamlı bir program oldu.”