Kahramankazan’ın yıldızı,yükselmeye devam ediyor.

Başarı yolunda azim ve kararlılığın gizli sırlarını,olimpiyat

şampiyonu milli güreşçi Akgül ve Kayaalp,öğrencilerle paylaştı…

12 değişik branşta 1500 lisanslı,5000 civarında aktif sporcusu,BAL Ligi’nde futbol,İkinci Lig’de voleybol ile dart, bowling, halter, kick-box, güreş, bocce, basketbol, karate, taekwondo, cirit ve badminton dallarında da, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilçe ve ülkemizi temsil eden takımlarının yanı sıra,Bocce takımıyla ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan ve 50’ye yakın sporcusu olan, FETÖ darbe girişimi sırasında, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken, 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’ın yıldızı, hem yurt içi ve hem de yurt dışında yükselmeye devam ediyor.
Şehitler sayesinde yurt dışında ülkeyi temsil edebildik

Yurt içi ve de yurt dışından da birçok ziyaretçinin akınına uğrayan Kahramankazan’ın, en son misafirleri de, Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp oldu.Akgül ve Kayaalp, ilçenin 9 şehidinden biri olan Hasan Yılmaz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.Akgül, şehitler sayesinde yurt dışında ülkeyi temsil edebildiklerini belirterek, “Onlar olmasaydı biz olimpiyatlara gidemezdik. Vatan, millet elden gittiği zaman, ne madalyanın, ne şampiyonluğun bir önemi kalıyor. Allah onlardan razı olsun.” dedi.
unnamed-9
Başarı Yolunda Azim ve Kararlılığın Önemi

Şampiyon güreşçiler Kayaalp ve Akgül daha sonra, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen “Başarı Yolunda Azim ve Kararlılığın Önemi” isimli söyleşiye katıldı.Öğrencilerle bir araya gelerek,spor konusunda açıklamalarda bulunan,nasıl,ne yaparak,hangi yollları izleyerek başarıya ulaştıklarının öyküsünü anlatan şampiyonlar,ilke ve standartlarının sırlarını paylaştı ve soruları cevaplandırdı.

“Başarı Yolunda Azim ve Kararlılığın Önemi” isimli söyleşiye,Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Kaya ve ilçe protokolü katıldı.

50’ye yakın bocce sporcusunun tamamı milli takımda

Bocce takımında yer alan 50’ye yakın sporcusunun tamamı, milli takıma girmek suretiyle, üniversitelere sınavsız giriş yapan ilk ilçe olma özelliğini de elinde bulunduran, yine tüm bu branşlarda açılan yaz okulları ile geleceğimiz olan gençlerimizin sportmen bir kişilikle yetişmesini sağlayan 50 bin civarında bir nüfusa sahip Kahramankazan, bocce alanında uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapıyor.

Kahramankazan’ın adli olayların en az olduğu ilçe konumunda bulunmasının altını çizen ve bunun en önemli nedenlerden birisinin, ilçe genelinde spor faaliyetlerine verilen önemin olduğunu açıklayan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk,unnamed-10-jpglokman-erturk geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen bir yarışmada “Yılın Sporcu İlçesi” ödülüne layık görüldüklerini şöyle anımsatttı:

2 yarı olimpik yüzme havuzu,2 çim saha var

“Kahramankazan gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına tüm bireyleriyle sporcu bir ilçe. Tüm alanlarda olduğu gibi, spor alanında da büyük yatırımlara imza attık ve atmaya devam edeceğiz. İlçe halkımızın faydalanabileceği 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettik. Dünya standartlarında bir spor salonumuz, 2 adet çim sahamız var.Bunun yarı sıra, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyoruz.

Uluslararası standartlarda yine bir bocce salonumuz mevcut. İlçemize gelen sporcuların ve kendi sporcularımızın konaklayacağı 5 yıldızlı otel standartlarında bir kamp merkezimiz var.
12 değişik branşta 1500 lisanslı,5000 civarında aktif sporcu

Halkımızın faydalanması için parklarımızda spor aletleri bulunuyor.Okullarımızın spor salonları için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm bunların yanı sıra, belediyemizin birçok branşta faaliyet gösteren spor kulübü var.”
unnamed-10
Ankara’nın ilçesi Kahramankazan’ın, 12 değişik branşta 1500 lisanslı,5000 civarında aktif sporcusu,BAL Ligi’nde futbol,İkinci Lig’de voleybol ile dart, bowling, halter, kick-box, güreş, bocce, basketbol, karate, taekwondo, cirit ve badminton dallarında da, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilçe ve ülkemizi temsil eden takımlarının yanı sıra,Bocce takımıyla ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan 50’ye yakın sporcusu bulunuyor.(Halim UTLU)