Yenimahalle Yakacık Anadolu Lisesi öğrencileri kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışıyor..

Yenimahalle Yakacık Anadolu Lisesi öğrencileri artık neredeyse yok olan kartpostal, mektup gönderme kültürünün son dönemlerini yakalayan ruhlarıyla bu güzel yaşam kıymetini yaşatmaya çalışıyor..

Resim atölyesinde bu kültürü yaşatmak adına kolları sıvayan 10 B,10 C ve 11 A öğrencileri özellikle anneannelere dedelere babaannelere yollandığında kendisine özel yazılmış kartpostala dokunup mutlu olacak kıymet görecek o büyüklerimizin hatırlanma mutluluğunun peşindeler..
Ankara Yenimahalle Yakacık Anadolu Lisesi Öğrencileri ‘Dijitalleşen hayatımızda unutulmuş kültürlerimizi tekrar yaşama heyecan ve mutluluk verici bunun yaygınlaşmasına ne kadar katkıda bulunursak o kadar iyi’ diyerek büyüklerimizi sevindirme yolunda ilerliyorlar..

Öğrenciler yaptıkları etkinlikle ilgili şunları dile getirdiler;’Bu kültürü benimsemiş bizler gibi bazı insanlar sevdiklerine göndermeyi seviyorlar çok hoşumuza gidiyor ve mesajdan ya da e-postadan daha mutlu edici olduğuna inanıyoruz. Yabancı ülkelerde gençler bıkmadan usanmadan önemli günlerde sevdiklerine kartpostal yolluyorlar çünkü alan kişi sizin elinizin değdiği bir kartı sevgiyle tutuyor dokunuyor kokluyor elle tutulur saklanır hatıra olur duvara çerçeveletip asılır bir harikalık..Ülkemizde az bilinen ama bu konulara duyarlı bazı kartpostal severler kart yollama sitelerinde tanımadıkları kişilere kartpostal yolluyorlar ve sonra bir çok kartpostal geliyor ve eskilerde kalan yaşam dinamiklerine saflığa kötülüğün çoğaldığı günümüze göre çok çok daha az olumsuzluğun olduğu o güzel yıldızlı zamanlara bir selam ediyorlar..Gelen kartpostallardan beğendiklerini koleksiyon bölümleri oluşturup sonra kullanmak üzere sistemlerine kayıtlıyorlar. Belki de küçücük bir kartpostalın dünyaya açılabildiğini ve o küçücük kartpostala dünyayı sığdırabileceğinizi bilmenin verdiği özgürlük kesinlikle en iyi sakinleştiricilerden biri. Öğretmenleri Emre O. Esem de öğrencilerinin bu etkinliklerinden çok mutlu olduğunu belirtti.