EL BAB’IN TAMAMINA YAKINI KONTROL ALTINDA

ürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye’nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirdi.

BAKAN FİKRİ IŞIK: EL BAB’IN TAMAMINA YAKINI KONTROL ALTINDA
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Suriye’nin kuzeyindeki El Bab’ın merkezini ele geçirdiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “El Bab’ın tamamına yakını kontrol altına alındı” dedi.

El Bab’daki harekatta yer alan ÖSO’nun saha komutanlarından Ahmed el-Şahabi, , ”Bab’ın merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrollü bir şekilde ilerliyoruz” dedi.
El Bab’ı terk eden DAEŞ’lilerin, güneye çekildiği yönünde bilgiler geliyor. TSK ve ÖSO, 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’nda Azez-Cerablus hattını terör örgütlerinden temizledikten sonra, geçen aralık ayı başında Bab’a yöneldi.
TSK ve ÖSO teröristlerin direnişini kırmak için önce Bab’ın çevresini kuşatarak merkeze ilerlemeyi seçti. Böylelikle sivil kayıpların önüne geçilmesi amaçlandı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan terör örgütlerinden arındırıldı.

Muhalifler Bab merkezinde sevinç gösterisinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “El Bab’a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab’ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı” açıklamasında bulunmuştu.