”AKP top çevirmesin İdamı geri getirsin”

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve idam cezasının geri getirilmesine kayıtsız şartsız destek vereceklerini söyledi. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse, MHP’nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir diyen ,Bahçeli :. 16 Nisan referandumunda neden ‘evet’ diyeceklerini anlatarak partili muhaliflere yüklendi, “Ne derlerse desinler evet” ifadesini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında partisinin milletvekillerine seslendi.
Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Hiçbir densiz ve şahsiyetsizden alacak ve öğrenecek bir şeyimiz yoktur. MHP her türlü kumapasa ve kirli oyuna rağmen ayaktadır. Hain ve iş birlikçiler bu davayı aşamayacaklardır. Bozkurt destanına tilki masalıyla cevap yetiştirmeye çalışanların hepsini birden kovar, kovalar ve işimize bakarız. Ahlakını tüketmişler bizimle boy ölçüşemez.
Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa, o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse, MHP’nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir.
Niye ‘evet’ diyor muşuz. Ne yapacaktık FETÖ’nün yanında mı duracaktık ‘Evet’ derken dünkü sözlerimizle çelişiyor muşuz. Niye çelişelim PKK’nın, CHP’nin, EMEP’in, ÖDP’nin, TKP’nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir?
“HAYIR DİYEN VATANDAŞLARA SÖZÜMÜZ YOK”
Hayır diyen vatandaşlarımıza, vatan evlatlarımıza sözüm yoktur, iradelerine saygım vardır. Bunu tartışmak abestir. Fakat hayırsızlardan oluşan; yalancı siyasilere, emekli siyasetçilere, eski tüfeklere, bazı siyasi partilere, terör ve bölücülük taşeronlarına kesinlikle itibarımız yotur, sırtımız da bunlara dönüktür.
– Türkiye’yi ateşe vermek isteyenler hala pusudadır. Türk vatanında gözü olanlar kalabalıklaşmışlardır. Önümüzdeki yoğun tehlike karşısında Türiye’ye sahip çıkmak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ülkeyi yönetenlerle omuz omuza müdafa etmek önemli hal almıştır.
“NE DERLERSE DESİNLER EVET”
– Ne derlerse desinler, Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan’da evet diyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi bir bütündür, dava arkadaşlarımız ülkesi ve milleti için gereğini yapacaklardır; inancım bu şekildedir… Evet diyoruz!..