ABD Askeri Rakka’ ya yerleşiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rakka operasyonu için düğmeye bastığı iddia edildi. ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 300 özel komando DAEŞ’in başkenti Rakka’nın 30 kilometre kuzeyine konuşlandırıyor. Trump’ın Suriye’ye asker sevkiyatına izin vermesinin, bölgedeki ABD komutanlarının elini güçlendirdiği ve daha rahat hareket etmesini sağladığı iddia ediliyor. Olası Rakka operasyonu için bin askerin de Kuveyt’te hazır bekletildiği ifade ediliyor.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’un, Rakka operasyonuna topçu desteği vermek üzere Suriye’ye Deniz Piyadeleri özel harekat komandolarını gönderdiği ileri sürüldü.

ABD basınının Pentagon’daki savunma yetkililerine dayandırdığı haberlerde, yaklaşık 300 özel komandonun Rakka’nın 25-30 kilometre kuzeyine konuşlandırılacağı belirtildi.

ABD askerlerinin 155mm top mermisi fırlatan M777 tipi obüsler ve Osprey tipi helikopterlerle operasyona destek vereceği iddia edildi.

KUVEYT’TE BİN ASKER HAZIR BEKLEYECEK
Askerlerin Kuveyt’te konuşlu 11’inci Deniz Seferi Birliği’nden gönderildiği, bölgede kuvvet ve ekipman güvenliğini sağlayacak ek kara birliklerinin de sevk edileceği öne sürüldü.Haber ve resim:Ntv .com.