”İç meselelerinizi Almanya ‘ya taşımayın”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nazi benzetmesine yanıt verdi. Merkel, “Türkiye önemli bir ortak ama Nazi benzetmesi üzücü” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nazi karşılaştırmasına” Almanya’dan yanıt geldi.
Alman Parlamentosu’na seslenen Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Değerlerimize uygun olduğu sürece Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Türkiye ile derin fikir ayrılıklarımız var” diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Nazi” benzetmesiyle geçmişte yaşananların önemsizleştirildiğini belirtti.

Bu tür karşılaştırmalara son verilmesini isteyen Merkel, Türkiye ve tüm diğer ülkelerle görüşmelerin demokrasi değerleri üzerine inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“DENİZ YÜCEL SERBEST BIRAKILSIN”

Almanya Başbakanı Merkel gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması çağrısında da bulundu.
Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’nin iç meselelerinin Almanya’ya taşımaması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi.

İbrahim Kalın’dan Almanya Başbakanı Merkel’e yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye ile derin görüş ayrılıklarımız var” diyen Almanya Başbakanı Merkel’e yanıt verdi.
Türkiye karşıtlarına kucak açanların erferandum nedeniyle Türkiye’deki iç siyaseti buraya taşımayın açıklaması yetersiz. Öncelikle Avrupa’daki örgütlerin faaliyetleri durdurulmalı. Türkiye karşıtlığı bir enstrüman olarak kullanılıyor. Avrupa’nın gidişatıyla ilgili endişeliyiz.
Asıl üzücü olan Avrupa’nın içinde olduğu tablodur. Bu süreci tetikleyen Almanya’ya yapacağı ziyaretlerin engellenmesidir. Gerekçelere baktığınızda trajikomik bir tablo var. Hayır kampanyası yürütenlere kapılarını açarken, öbür tarafı temsil eden siyasileri engellemesi üzücü bir sonuç. Merkel haklı bazı konularda görüş ayrılıklarımız var. Terör örgütlerinin Avrupa’da bu kadar serbest olması karşısında nasıl tedbir almazsınız sorularımızı karşılıksız bırakıyorlar. Bölücü terör örgütünün son 10 yılda Almanya’da nasıl örgütlendiğini bizzat kendileri yazıyorlar. Bu tabloya rağmen bir tedbir alınmaması asıl üzücü olandır. Almanya üzerinden gelen muazzam bir Türkiye karşıtlığının dünyaya servis edilmesidir.