”Almanya da -HAYIR- için çalışıyor”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk bakanların Almanya’daki Türklerle toplantısının iptal edilmesine ilişkin, daha önce de bu tür engelleme çabaları olduğunu hatırlatarak, “Bu, Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi,Almanya da ”Hayır” kampanyasına destek için çalışıyor ” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’nda çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Çavuşoğlu, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’da katılacağı toplantıların iptali hakkında, “Almanya’nın bu tavrı gerçekten ne demokrasiye ne de ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğüne sığar. Herkese demokrasi dersi vermeye çalışan bir ülkenin, hatta birçok ülkenin de iç işlerine bu şekilde karışmaya çalışan bir ülkenin ve onun sisteminin son yıllarda bu tür etkinlikleri engellemeye çalışması esasen Almanya’nın ve Batı’nın ne kadar çifte standart içinde olduklarının göstergesidir” dedi.

Geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantının engellendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, ancak terör örgütü PKK’nın toplantısına izin verildiğini ve bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katıldığını hatırlattı.
”BUNUN İZAH EDİLİR BİR TARAFI YOK”

Çavuşoğlu, “Terörist başlarına izin veriyorsunuz, halkın oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir tarafı yoktur” diye konuştu.
”ALMAN DERİN DEVLETİNİN SİSTEMATİK UYGULAMASI HALİNE GELDİ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın da toplantısına engeller çıkarılmaya çalışıldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Şimdi ise özellikle belediyeler iptal etmeye başladı toplantıları. Bu tesadüf değil. Bu, Alman derin devletinin sistematik şekilde bir uygulaması haline geldi” ifadesini kullandı.
”SİZ TÜRKİYE’NİN PATRONU DEĞİLSİNİZ”

Çavuşoğlu, “Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye’ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız” diye konuştu.