Başbakan dan Taşeron işçilere; popülizm yapmadık.

Başbakan Yıldırım, ”15 Temmuz bizim için artık takvimdeki günlerden bir gün değildir. 15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da, “15 Temmuz Darbe Girişimi – Küresel Satranç” temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi’nde kadro istiyen taşeron ve mevsmlik işçilere kesin bir söz veremedi ve şöyle konuştu.

”GEREK TAŞERON İŞÇİLERİMİZ, GEREK MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZ GEREK 4C’LİLER…”
Merkezde ve taşrada 44 bin çalışan orman işçimiz var. Sizler sayesinde az önce bakanımız da açıkladı orman varlığımız geçtiğimiz 15 yıl içerisinde 1,5 milyon hektar arttı. Bu sizin sayenizde oldu. Özellikle yangınlar konusunda sizlerin ortaya koyduğunuz başarı hakkaten çok önemli. 2003 yılında ortalama 40 dakika olan yangına ilk müdahale süresini 15 dakikaya düşürdünüz. Bunu sizler başardınız. Yanan alanların her bir metrekaresini 1 yıl içinde yeniden yeşillendiriyorsunuz. Orman yangınlarıyla mücadele gösterdiğiniz bu gayret için hepinize teşekkür ediyorum. Yangınla mücadele çalışmalarından bugüne kadar 113 orman şehidimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye halen dünyada orman varlığını artırabilen sayılı ülkelerden biri. 2003’ten bugüne kadar 145 şehir ormanı kuruldu. Ormancılarımız sizler gözden ırak olabilirsiniz ama gönlümüzden asla uzak değilsiniz. Salona girdiğimizden beri geçici orman işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde en yüksek perdeden burada huzurumda ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil çözmektir. Türkiye’de mevsimlik işçi geçici işçi taşeron işçisi ve buna benzer kamuda var olan önemli de bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla popülizm yapmadık. Ümit verip arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bu konuyu biliyoruz bunun çözümünün kolay bir iş olmadığını da biliyoruz. Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz gerek 4C’liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız.”