ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILINDA TEK YÜREK

ÇANKAYA’DAN 18 MART BULUŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümünü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle buluştuğu yemeğe katıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümünde Şehit aileleri ve Gazilerle bir araya geldiği yemekli toplantı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Bülent Tezcan’ın da konuk olduğu yemekli toplantı, tüm şehitlerin anısına okunan dualarla başladı.

Yemeğin ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin varlığı, bekası için hayatını veren, inancı, kimliği, yaşam tarzı, siyasi görüşü ne olursa olsun her şehide eşit davranılması gerektiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin el üstünde tutulması, her türlü talebinin karşılanması gerektiğinin de altını çizdi. unnamed (11)

Gazi ve şehit yakınları için tüm sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Devlet, hemen yanımda oturan Gazi kardeşimin tekerlekli sandalyesinin ücretinin tamamını karşılamıyor. Bu ne kadar hazin bir durumdur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, bacaklarını dağda bırakan Gazim için bir tekerlekli sandalye bile alamıyor” dedi.

Gazi ve şehit yakınlarının bir araya gelerek her ortamda ortak bir ses olmaları gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Gazi ve şehit yakınları; buradan hepinize sesleniyorum. Bir olun, birlik olun. Sorunlarınızı her platformda ortak bir sesle dile getirin. Sizlerin TBMM’deki en büyük destekçi ve temsilcisi benim” diye konuştu.

“NE ÇANAKKALE GEÇİLİR NE DE MUSTAFA KEMALLER TÜKENİR”
Etkinliğin sonunda Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılına ilişkin açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu vatan için toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Mehmetçiklerimizin bize miras bıraktığı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü saygıyla kutluyorum. Ne Çanakkale geçilir ne de Mustafa Kemaller tükenir” diye konuştu.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’le birlikte tüm masaları tek tek dolaşan Kılıçdaroğlu, şehit yakınlarının ve gazilerin sorunlarını dinledi, geceye katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇANKAYA, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILINDA TEK YÜREK

Çankaya Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yılında, “Geçilemedi, Geçilemeyecek; Ah Bir Ataş Ver” müzikli anlatıyı Çankayalılarla buluşturdu.

Çankaya Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yılında anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. 18 Mart’ta Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen anma gecesinde, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının hazırladığı “Geçilemedi, Geçilemeyecek; Ah Bir Ataş Ver” müzikli anlatısını Çankayalılarla buluştu.

Anma gecesine katılan sanatseverler, Opera sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım, Aykut Çınar ve Mehmet Yılmaz’ın seslerinden Çanakkale’de büyük zaferi kazandıran kahraman Mehmetçiklerin hikayelerini dinledi.

Yılmaz Güney Sahnesi’ni dolduran izleyiciler, 1953 yılında tatbikattan dönerken Çanakkale Boğazı’nda batan ve 81 Mehmetçiğe mezar olan Dumlupınar Denizaltısı’nın hikayesinin anlatıldığı ve gösteride duygulu anlar yaşadı. Müzikli anlatıya ismini veren “Ah Bir Ataş Ver” türküsüne ve “İzmir Marşı” na eşlik eden izleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.