CHP Heyeti Güney Doğu yu adım adım geziyor

CHP’li Parti Meclis Üyeleri ve Milletvekillerinden oluşan heyet Hayır kampanyası çalışmaları kapsamında Van’da çalışmalarda bulundular.
unnamed (37)
CHP PM üyeleri Yıldırım Kaya ve Hüsnü Süslü ile birlikte Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve İzmir Milletvekili Ali Yiğit referandum çalışmalarını hızlandırdılar.
Hakverdi; Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’da da devletin tüm imkanlarını kullanarak halk oylamasında evet çıkması yönünde baskı kuruyorlar. Van halkı bu baskılar karşısında kendini ifade etmeye çekiniyor. İşsizlik ve yoksullukla mücadele eden halk bu baskılardan rahatsızlığını sandıkta göstereceğini ifade ediyor. Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ifade eden Van’lılar “Sanayi zaten yok ticaret bitmiş durumda bizim derdimiz başkanlık değil biz yaşam savaşı veriyoruz 15 yıldır ne yapmak istediler de yapamadılar 15 yılda Van’lılar için ne yaptılar ki bundan sonra yapsınlar, referandum günü tüm bunların masaya yatma günüdür.” diyor.