”Erdoğan’ ı yalnız bırakmayacağız ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP’den ihraç edilen ve ‘Hayır’ çalışması yürüten Sinan Oğan’a saldırıyla ilgili sorulan soruya “Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyü yıkıyor. Kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz” diye yanıt verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’daki toplantılarına izin verilmemesine tepki göstererek, “Nedir bu sözde gelişmiş ülkelerden çektiğimiz. Müslüman Türk’e karşı olan nefret salgınını neye yoralım. Hala mı Haçlılar devrede? Almanya neden rahatsız olmuştur? Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan ve milletvekillerinin konuşmaları hangi gerekçeye dayanarak engellenmiştir? Alman bakanlar, AKP’li vekil ve bakanların konuşmasını engelliyorsa biz bunu Türk düşmanlığı sayar, Kandil’in yetkilerinin Berlin’e devredildiğini söyleriz” dedi
16 NİSAN’DAN SONRA MHP BİTECEK DİYENLERE SERT TEPKİ

“Bazı kokuşmuşlar, 16 Nisan’dan sonra MHP bitecek diyorlar. Bre densizler, bu lafları size kim öğretiyor. Şuurlarını aldırmış zübüdükzadelerin gönüllerinden zannediyorum böyle geçiyor. MHP fedakar ve asil Türk milletinin namusuna emanet edilmiş Ötüken sancağı ve ilelebet yaşayan Türklüğün ana ve atar damarıdır.

“Önü kapatılmakla MHP’yi içten içe yıkıp, taarruz eden kaçak ve korkakların fitne fesadına kanacak asla yoktur. Bunlar nereye giderlerse gitsiner, husutmetin çıban başları olacaktır.
Bedbahtların siyasi milatları 16 Nisan’da dolacaktır. MHP teslim olmayacaktır. MHP, 16 Nisan’da demokrasi arenasında millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyecektir. Korkakların saltanat hesaplarını bozacağız. Evet, sözdür, yemindir, vazgeçilmeyecektir. Evet, Türkiye Cumhuriyeti’dir. FETÖ’ye, PKK’ya, DHKP-C ve Haçlı kafilesinin yüzüne milli ve yerli şamar, ‘evet’ ile vurulacaktır. Mustafa Kemal’in partisi olduğunu söyleyen ama tarihi ile çelişen yüz karası CHP’ye ‘evet’ oyları bir derstir.”

“ERDOĞAN’IN YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM”

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı çağrı sonrası Erdoğan’ın kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Bahçeli, “Herhangi bir görüşmemiz olmadı. Almanya, Avusturya ve Hollanda yönetiminin tutumları değişmediği taktirde sayın cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım” diye yanıt verdi.

MHP’de disiplin süreci başlatılan partililere ilişkin bir soru üzerine MHP lideri Bahçeli, “Süreç tamamlanmak üzere. Zannederim savunma haklarını kullanmak için verilen süre beklenmektedir” dedi.