Erdoğan’ın hedefi : %60

Kanal D ile CNN Türk’ün ortak yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan:Yaptığımız son şeyler, durum, tespit; evet oylarının her geçen gün önde yükselerek devam ettiğidir. Asıl hedefimiz bu yükselen evet oylarının çok daha yükselmesi. Bunun da artarak devam edeceğine inanıyorum. Yüzde 52’nin çok çok üstünde… Biz diyoruz ‘evet’i yüzde 60 üzerinde taçlandıralım”dedi.
YÜZDE 60 İLE TAÇLANDIRALIM’

“Şimdi buralarda rakamları şu anda vermek doğru olmaz. Gerek şahsım, gerek Sayın Başbakan, bakan arkadaşlar, Sayın Bahçeli tüm imkanlarla arazide çalışmalar devam ediyor. Kalan 24 günü en ideal şekilde değerlendireceğiz. Yaptığımız son şeyler, durum, tespit; evet oylarının her geçen gün önde yükselerek devam ettiğidir. Asıl hedefimiz bu yükselen evet oylarının çok daha yükselmesi. Bunun da artarak devam edeceğine inanıyorum. Yüzde 52’nin çok çok üstünde…

Ortada şöyle bir gerçek var. Hükümet, Cumhurbaşkanı işinin başında. İdari noktadan bir başsızlık söz konusu değil. Biz iş başına geldiğimizde gerek başbakan olduğum dönemi söylüyorum, bizim 49.5 ile birinci parti olduğumuz dönemler oldu. 34.5 ile de hükümet olduğumuz oldu. Bizim hedefimiz, bu oranları niye veriyorum hepsinde de yüzde 60’ın üzerinde aldık. Biz diyoruz ‘evet’i yüzde 60 üzerinde taçlandıralım.”
Avrupa Birliği (AB) konusunda sert mesajlar vererek, “Ekonomik ilişkilerimizi devam ettirebiliriz ama bizim siyasi, idari noktadaki şeylerde gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir. Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir” diyen Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

2019’A KADAR BU ŞEKİLDE GİDECEK

“Bundan sonraki süreçte yani Seçim Kanunu ile ilgili değişiklikler parlamento içinde böyle bir uzlaşma temenni ederiz ki sağlanır. Bu uzlaşmayla birlikte Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması bana göre gereklidir. İlk etapta şu andaki sistemi çok fazla oynamak doğru değildir diye düşünüyorum. Çünkü şu anda bu yapı 2019 Kasımı’na kadar bu şekilde gidecek. Hükümet herhangi bir oynama yapar mı yapmaz mı çünkü mevcut anayasa hemen 16 Nisan’dan sonra ortadan bu hükümet kalkıp yerine yeni hükümetin gelmesi diye bir şey icbar edilmiyor böyle bir zorlama söz konusu değil. Fakat hükümet kendi içinde böyle bir sayıyı düşürme gibi bir şey düşünebilir mi düşünebilir. Şu andaki görüntüde 2019 Kasıma kadar böyle gidecek bir hükümet var. Sayın Başbakanımızın açıklamalarına baktığımız zaman biz erken seçim falan düşünmüyoruz diyor. Tabi bu birinci derecede şu anda hükümetin tasarrufudur. Bana sorulsa bende aynı kanaatteyim.