Hakan Şükür ve Arif Erdem ‘in İhraç edilmeme kararı Galatasaray’ ı karıştırdı

Hakan Şükür ve Arif Erdem ‘in İhraç edilmeme kararı Galatasaray ı karıştırdı.Galatasaray, eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliğinden ihracını reddetti.

Kulübün bugün gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında ‘FETÖ’ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle üyelikten çıkarılmasına karar verilen eski savcı Zekeriya Öz, tutuklu valiler Hüseyin Avni Mutlu ve Şahabettin Harput, eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz ve işadamı Hazim Sesli hakkına oylama yapıldı.

Oylamada Öz, Mutlu, Harput, Demiriz ve Sesli’nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edilirken, Şükür ve Erdem’in ihracı oy çokluğuyla reddedildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaraylı eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüpten ihraç edilmemesi yönünde karar alan genel kurula karşı Dursun Özbek yönetimini göreve çağırdı.

‘İvedilikle düzeltilmeli’

Galatasaray’ın olağan mali genel kurulunda, ‘FETÖ’ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle ihraçları istenen Şükür ve Erdem’le ilgili oylamada çıkan ret kararının ‘ivedilikle düzeltilmesini’ isteyen Kılıç, şunları söyledi: “Galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir. İvedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur.”