Trump ve Putin’ den bir darbe daha

Önce Suriye de Rusya’nın YPG kontrolündeki Afrin’de üs kurmak için büro açması , ve yayınlanan videolarda Rus birliklerin kentteki bir köye girdiğinin görünmesi ardındanda ,Müslüman ülkelere vize yasağı hamlesiyle çokça tartışılan ABD Başkanı Donald Trump’ın içlerinde İstanbul’un da dahil olduğu sekiz noktadan ABD’ye yapılan yolculuklarda cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasaklanması, Türkiye ye vurulan yeni bir darbe olarak algılandı.Ardından aynı yasağı İngiltere’ nin uygulayacağı haberi geldi.

Associated Press’in haberine göre,ABD nin yasağı tablet, dizüstü bilgisayar, kamera ve çok sayıda elektronik aleti içeriyor. Yasağın nedeni tam olarak bilinmezken, böyle bir yasağın konulduğu da Ürdün Kraliyet Havayolları ve Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansından yapılan açıklamayla ortaya çıktı.

ABD’li yetkili yasağın 10 uluslararası havalimanından ABD’ye aktarmasız uçuşlarda uygulanacağını söyledi.

Buna göre, yasak Mısır’ın Kahire, Ürdün’ün Amman, Kuveyt’in Kuveyt, Fas’ın Kazablanka, Katar’ın Doha, Suudi Arabistan’ın Riyad ve Cidde, Türkiye’nin İstanbul, Birleşik Arap Emirleri’nin Abu Dabi ve Dubai kentlerinden uçuşları kapsayacak.

Bir diğer ABD’li yetkili ise yasağın dokuz havayolu şirketini etkileyeceğini belirtirken, bunların hangi şirketler olduğuna dair bilgi vermedi.