EVET VE HAYIR BAŞABAŞ GÖRÜNÜYOR

Referanduma bir hafta kala, üç araştırma şirketi yöneticisi, evet ve hayır’ın neredeyse eşit olduğu tespitini yaptı. ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, referandum sürecinde “Hayır blokunun performasının daha yüksek olduğunu” söyledi. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, “Tek adam tehlikesi seçmeni etkiledi, 51 küsur oranında hayır bekliyorum” derken Murat Gezici, “Yaptığımız araştırmada yüzde 53.3 evet, 46.7 hayır görünüyor” diye konuştu.

Türkiye, otoriterliğin kalıcılaşmasını hedefleyen anayasa değişikliği ile ilgili tercihini bir hafta sonra yapacak. Anketlerin büyük çoğunluğu evet ve hayır oylarının başa baş olduğunu ve sonucu kararsızların belirleyeceğini söylüyor. 1 Kasım seçimlerinde büyük bir başarısızlık sergileseler de herkesin gözü kulağı anketlerde.
KILIÇDAROĞLU:KESİNLİKLE HAYIR ÇIKACAK
Referanduma sayılı günler kala Kılıçdaroğlu anket sonuçlarını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, “Hayırların önde olduğu görülüyor. Bazı araştırmalarda ‘evet’ 1-2 puan önde oluyor. Ama hayır geleceğini düşünüyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, ‘Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak. Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benim­sedi, tek adam rejimi istemiyor’ diye konuştu.