Tunceli’de Helikopter düştü :12 Şehit

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterin düşmesi sonucu 12 kişi şehit oldu. Tunceli’deki görev uçuşu sırasında saat 11.50 sıralarında telsiz teması kesildi. İçinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 personel olmak üzere 12 kişinin bulunduğu helikopterin düştüğü belirlendi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, kazanın olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana geldiğinin değerlendirildiği belirtildi.
Ters dönmüş ve kara saplanmış olarak bulunan helikopterdeki 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personelin şehit olduğu öğrenildi. Valilik, helikopterin hava şartları nedeniyle düştüğünün değerlendirildiğini duyurdu. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, ”Helikopterde herhangi bir dış etken söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Helikopter önce, 3 mürettebatla Diyarbakır’dan Tunceli’ye gitti. Burada 1 hakim ve 1 astsubayı alan helikopter daha sonra Nazımiye ilçesine geçti.
Komiser yardımcılığı sınavına girecek 7 polisi daha alan helikopter, Ovacık ilçesine doğru havalandı. 8 dakika havada kalan helikopter, Sarıgül köyü kırsalında 2 bin 500 metre rakımlı Mahmutboğazı bölgesine düştü.