1044 gün sonra Erdoğan , AKP Grubunda……

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1044 gün sonra AK Parti grup toplantısında konuştu.Erdoğan; AK Parti açık söylemek lazım devrimci bir partidir.dedi.
Erdoğan dünyaya seslenerek başta FETÖ olmak üzere terör örgütü üyelerinin teslim edilmesini istedi. Erdoğan, “Şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Diyorum ki, eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız” dedi. Toplantı sonunda ‘Kabinede revizyon yapılacak mı’ sorusuna Erdoğan, ‘Revizyonun muhatabı Başbakan’ yanıtını verdi.
AKP Genel Başkanı olarak kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle konuştu:
”Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasının getirdiği yeniliklerden biri de Cumhurbaşkanı’nı parti üyeliğinin ve parti faaliyetlerine iştiraklerinin önünün açılmasıdır.

Biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. 2 Mayıs tarihinde, AK Parti genel merkezine giderek partimize üye oldum. Ardından 21 Mayıs tarihinde toplanan üçüncü olağanüstü büyük kongremizde, genel başkanlık görevine seçildik. Dün genel merkezimizde MKYK toplantımızı yaparak, MYK’mızı da belirledik.

“ÖZELLİKLE MYK VE GRUP TOPLANTILARIMIZA MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İŞTİRAK ETMEYE ÇALIŞACAĞIM”

İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız ve bundan sonra işimiz çok daha zor. Bunu da özellikle ifade etmek durumundayım. Özellikle MYK ve grup toplantılarımıza mümkün olduğu kadar iştirak etmeye çalışacağım. Ancak bilindiği gibi cumhurbaşkanı sıfatıyla yürütmem gereken sorumluluklar bulunuyor. Katılamadığım toplantılara da, genel başkan vekilliğiyle birlikte onları da Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ederek yürütecektir.

“HALA YAPAMADIKLARIMIZ, YAPMAMIZ GEREKENLER VAR”

14 ağustos 2001 tarihinde partimizi kurduğumuzda, milletimize Türkiye’nin sorunları çözümsüz değildir demiştik. Çağrıyı doğrudan milletimizde arayacağımızı söylemiştik. Milletimize zorlaştıran değil, kolaylaştıran, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı zayıfları haksız güçlülere karşı koruyan bir yönetim anlayışı vaat etmiştik. En önemlisi de toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözünü vermiştim. Bu da tabi Türkiye’nin siyasi hayatında bir ilkti. İşte bu anlayışla açıkladığımız parti programımızda yer alan hususların tamamını hayata geçirmenin çabası içinde olduk. Hala yapamadıklarımız, yapmamız gerekenler var. Onları da yeni yönetim sistemiyle birlikte gerçekleştirme fırsatı elde edeceğiz.

“HEDEFİMİZ 80 MİLYON VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜNÜ KAZANMAKTIR DİYORUM”

Birileri kabul etmeyebilir, ama ben sosyal hayatın da bir matematiğinin olduğuna inananlardanım. İki kere iki dörttür. Evet, AK Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi sandığı, milletin tercihlerini en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir, bunun için bir kişiye, zümreye, PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi milletimizin değerlerini istismar eden örgütlere değil, sadece cumhura dayanmış, millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda yaptığı icraatlarda, şu veya bu gücün, ülkenin değil sadece milletin ne dediğine halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne husumet göstermeyen herkes, kökenine, meşrebine, kılığına ve diğer tüm farklılıklarına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. Hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın gönlünü kazanmaktır diyorum. AK Parti tüm mazlumların hamisidir. Dünyanın neresinde gözü yaşlı, gönlü kırık, eziyet çeken mazlum varsa hepsine el uzattık.
“AK PARTİ AÇIK SÖYLEMEK LAZIM DEVRİMCİ BİR PARTİDİR”

Bununla birlikte AK Parti açık söylemek lazım devrimci bir partidir. Batı ne diyordu? AK Parti bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye, cumhuriyet döneminde en ileri en etkili değişimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaşamıştır.”