Kılıçdaroğlu ”Kontrollü Darbe”iddiasında ısrarlı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sürecinde devletin tüm kurumlarının bir karşı darbe için birlikte hareket ettiğini ileri sürdü.

Partinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmaların, ‘Gülen cemaatinin siyasi ayağına’ uzanmadığı görüşünü yineledi.

CHP lideri, “FETÖ’cü diye çikolatacı, börekçi paşa, er, askeri öğrenci buldun ama bir tane siyasetçi yok. Nasıl olur? Eğer bir siyasi iktidar, darbeden şikâyetçiyse gerçek darbecileri yargının önüne çıkarmak zorunda. Eğer bunu yapmıyorsa darbecinin kendisi zaten odur” diye konuştu.

‘Devletin kurumları karşı darbe için koordine edildi’

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılan referandum sırasında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), mühürsüz pusula ve zarfları son anda geçerli saydığını hatırlatarak, “Devletin bütün kurumları karşı darbe için koordine edilmiştir” dedi.

CHP lideri, Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporu da şöyle eleştirdi: “MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı neden gelmiyor komisyona? Çünkü iktidar izin vermiyor. 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu değil kapatma komisyonu. 17-25 Aralık’ta bir hükümetin, bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Rapora göre ‘FETÖ’nün elemanları devlete sızmış, hayır kardeşim yerleştirildi onlar.”