AKP’ de Belediyeler ve Teşkilatlar baştan aşağı yenilenecek

Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen iftarda bakanlar ve partililerle bir araya geldi.

AKP’nin uzun süreli iktidarının sırrının kendine yenilemesi olduğunu belirten cumhurbaşkanı, ve AKP Genel Başkanı

Erdoğan : “Yönetim sistemi değişikliğinin ardından milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için artık önümüzde hiçbir bahane, hiçbir engel kalmadı. Bundan sonraki ilk seçim yılı olan 2019’a kadar yoğun ve netice almaya yönelik bir program uygulamaya mecburuz. İlk etapta, bugün söyledim, bakanlarımızdan 180 günlük bir çalışma programı hazırlamalarını bekliyorum. Bu çalışma tıpkı iktidara geldiğimiz ilk günlerdeki gibi 100 günlük programımız benzeri doğrudan milletimizin günlük hayatına dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifleri içermelidir ki bu bizim aynı zamanda bir yol haritamız olacak. “dedi

‘Metal eskimesi görüyorum’

Partinin seçim hazırlıklarına başlamasını başlamasını isteyen Erdoğan, “Bu yıl sonuna kadar tüm il yönetimlerini, ilçe yönetimlerini, belde yönetimlerini yenilemek durumundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum, dolayısıyla bu değişikliği yapmaya mecburuz. Aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor” dedi.

Son üç yıldır Türkiye’nin çok yorulduğunu söyleyen Erdoğan, süreci anlattı: “2013 Mayıs’ında Gezi olayları ile başlayıp 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimiyle tırmanan, 2014 mahalli idareler ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle devam eden, 2015’teki iki ayrı milletvekili seçimiyle süren, PKK’nın hendek eylemleri ve DEAŞ’ın saldırılarıyla kanlı bir boyut kazanan, Feto’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle adeta zirveye ulaşan, 16 Nisan halk oylamasıyla da şimdilik finalini yapan bir süreçten söz ediyoruz.”

‘Haziran ayı sonu itibariyle başlatacağız’

Birçok ülkenin çeyrek yüzyılda yaşamadığı kadar çok hadiseyi üç yıla sığdırdıklarını belirten cumhurbaşkanı, ‘farklı yöntemlerin ve örgütlerin ön planda olduğu bu saldırıların hepsinde’ milletin yanında yer aldığını ve güçlü bir destek verdiğinin altını çizdi.

Erdoğan sözlerini şöyle bitirdi: “Zamanımız az ama işimiz çok. Bunun için tek bir gün, tek bir saat dahi kaybetmeden gündemimizdeki meselelere yoğunlaşmalıyız. 180 günlük programı, haziran ayı sonu itibariyle başlatacağız. Dolayısıyla hazırlık için yeteri kadar zaman var.”