”Bir kişinin tahliyesi Siyasi Otoritenin talimatları ile gerçekleşiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i Vatan Partisi Genel Merkezin’nde ziyaret etti. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da hazır bulundu.

Görüşme sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Değerli basın mensupları, son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Sayın Perinçek ve arkadaşlarıyla görüştük. Türkiye’nin geleceği konusunda umutlu olduğumuzu paylaştık. Sayın Genel Başkan çok önemli bir gerçeğin altını çizdi. Türkiye’nin üretmesi gerektiğini, Türkiye’nin huzura ihtiyacı olduğunu, Türkiye’nin barışa ihtiyacı olduğunu, terörden bu ülkenin artık çok acılar çektiğini ve bunun sonlandırılması gerektiğini, bu konuda güç birliği yapma, düşünce birliği yapma konusundaki düşüncelerini ifade etti. Aslında aynı şeyleri paylaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte herkesin rahatlıkla düşüncelerini ifade edebildiği, hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı, masum insanların zorla baskı altına alınmadığı bir Türkiye’yi özlüyoruz ve bu çerçevede bir hareketi hep birlikte destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz.

Önümüzdeki süreç içinde diğer partileri de ziyaret edeceğiz. Diğer partilerle de oturacağız, konuşacağız. Biz demokrasiyi savunanlar, insan haklarını savunanlar, kadın – erkek eşitliğini savunanlar, ülkede huzuru ve barışı savunanlar bir arada ortak hareket etmek zorundayız ve düşüncelerimizi sadece Türkiye halkına değil, bütün ülkelere, bütün dünyaya ifade etmek durumundayız. Demokrasiden yanayız, demokrasiyi savunuyoruz, insan haklarından yanayız onları savunuyoruz. Dolayısıyla son referandum sürecinde “Hayır” oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan, demokrasiyi savunan bütün unsurların, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları yine birlikte hareket edebilirsek Türkiye’yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız.

”Sayın Cumhurbaşkanı dün Brüksel’e giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının damadıyla ilgili olarak varsa bilgiler, belgeler ortaya konulsun ifadelerini kullandı. Ne dersiniz bu değerlendirmeyle ilgili?” bir soruya

Kemal Kılıçdaroğlu Arkadaşlar bunları daha sonra konuşalım izin verirseniz. Çünkü bu toplantı Vatan Partisiyle Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi konusunda, terör konusunda, insan hakları konusunda bir araya gelip konuştuğumuz ve görüş birliği sağladığımız konular ve bunlar çok önemli. Birden fazla siyasal partinin bir ortak payda oluşturması Türkiye’nin geleceği açısından son derece değerli ve son derece önemli. Biz yargının bağımsız olmadığına inanan bir partiyiz. Türkiye’de bugün yargı bağımsızlığı yok. Türkiye’de bugün medya özgürlüğü yok. Hapishanelerinde 150’ye yakın gazeteci uyduruk gerekçelerle tutuklanırken bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz siz hangi belgeden? Gelişmeleri bilmiyorlar, yeteri kadar özümsemiyorlar. Dolayısıyla bunları arzu ederlerse oturur daha farklı bir düzlemde konuşuruz değerli arkadaşlar. şeklinde cevap verdi.

”Gözaltılara ilişkin İçişleri Bakanının açıklamaları oldu DHKP-C bağlantısına dikkat çekti. Bir değerlendirmeniz olur mu? ”şeklindeki diğer bir soruyu ise Kılıçdaroğlu:

DHKP-C bir terör örgütüdür. Terör örgütünün mensupları varsa delillerini çıkarırsınız yargı gereğini yapar arkadaşlar. Düne kadar değildi de şimdi mi oldu? şeklinde cevaplandırdı.