CHP bildiğiniz gibi ….

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partinin 2018’de yapılacak olağan kurultay takvimini öne çekeceğine dair iddialar için “Dört aydan az bir zaman içinde ideal bir kongre gerçekleştirmemiz mümkün değil, yetiştiremeyiz” dedi.

Referandumun ardından parti içi tartışmaların da gün yüzüne çıktığı CHP’de, 2018 yılında yapılması planlanan olağan kurultay tarihini erkene çekileceği kulislere yansımış, partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla yaptığı toplantıda “Olağan kurultay sürecini hemen başlatacağız. 2017’nin kasım veya aralık ayında bu süreci tamamlayacağız. 2018 yılında yeni kadrolarımızla seçime hazırlanacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Tüzük ve programın yenilenmesi için de bu süreçte atılması gereken her türlü adım atılacak” dediği ortaya çıkmıştı.

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kurultay süreciyle ilgili geniş kapsamlı bir açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti.

Bingöl, şöyle devam etti: “Öne çekilmedeki amaç şu; biz ilçe, il kongrelerini ve kurultayı iki yıl içinde yapmak zorundayız. Öne çekilecek olan ilçe, il kongresi değil.Bu bir süreç. Bizim ideal bir kurultay gerçekleştirmemiz için dört aydan az bir zaman mümkün değil, yetiştiremeyiz.”

Bingöl, CHP yönetiminin gündeminde olağanüstü kurultay olup olmadığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Hayır, yok. İl başkanları toplantısı yaptık, 45-46 il başkanımız konuştu, iki il başkanı dışında hiçbir il başkanımız olağanüstü kurultay diye bir söylemi hayata geçirmedi. Aksine, arkadaşlarımız ‘Tüzüğün emrettiği şekilde, takvimini Genel Merkez açıklasın, olağan kongre süreci başlasın’ dediler.”

CHP’de kurultay tartışması

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide ‘tek adam’ olduğunu savunarak, olağanüstü kongreye gidilmesini istemişti.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” demişti.