Erdoğan’dan AKP’ de DEĞİŞİM hazırlığı

AKP’ ye yakınlığı ile tanınan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki 3 yılın yol haritasını çizerek önemli talimatlar verdiğini ve parti de kabinede reform sayılabilecek büyük değişiklikler yapabileceğini yazdı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki 3 yılın ‘yol haritası’nı çiziyor. AK Parti ve hükümetin geleceğine ilişkin çok önemli talimatlar veriyor.”

3 YILIN PLANLAMASI

“Bir anlamda 2019 yılına kadar Türkiye’nin ve AK Parti’nin gelecek perspektifini yansıtması açısından Erdoğan’ın çizdiği ‘yol haritası’ nı paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanı önümüzdeki 3 yılı 3’e ayırıyor.
1- 2017-AK Parti teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenleme yılı.
2- 2018-İcraat yılı.
3- Seçim yılı.”

‘SEÇİMLERE OLUMSUZ ETKİSİ OLAN BELEDİYE BAŞKANLARINI ALIN’

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk talimatını ‘belediye’lerle ilgili olarak veriyor. Referandumda bazı belediyeler ile teşkilatların yeterince çalışmadığını hatta bazı yerlerde evet oylarını aşağıya çektiğini belirtiyor. ‘Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin’ diyor. Ardından uyarıyor, ‘Bunu geciktirmeden yapın. 2018’de icraat yaparlar. 2019 zaten seçim yılı. Belediye meclisinden seçilen arkadaş başarılı olursa 2019’da onu aday gösteririz’ diyor.
İkinci sırada ‘teşkilat’lar geliyor. Cumhurbaşkanı, ‘İl başkanlarından yorulanları, heyecanını kaybedenleri, sahada çalışmayanları belirleyin, kongre sürecinde değiştirin. Bize sahada heyecanla çalışacak İl başkanları lazım’ diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatları, belediye başkanlıkları ve hükümetteki değişikliklerin 2017 yılında tamamlanmasını istiyor. Çünkü 2018 yılını başta ekonomi ve yerel yönetimler olmak üzere icraat yılı olarak görüyor. Konuşulanlardan edindiğim izlenim, 2018 yılı icraat açısından çok önemli bir yıl olacak.”

KONGRE TALİMATI

“Cumhurbaşkanı, değişim ve yeniden yapılanma süreçlerinin 2018’e sarkıtılmamasını istiyor. Bu açıdan çok önemli bir talimat daha veriyor. ‘AK Parti’nin olağan kongresini 2018’e sarkıtmayın. Kongre takvimini öne alın. 2017’de olağan kongreyi tamamlayın’ diyor.
Bu durumda AK Parti, 2018 yılı Eylül-Ekim ayı içerisinde tamamlanacak olan olağan kongre takvimini öne çekecek. Böylece hem yorulan İl başkanları ve İlçe yönetimleri yenilenecek hem de 2018 yılının kongre yılı olmasına izin verilmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda AK Parti MKYK toplanarak, kongre takvimini yeniden düzenleyecek.”