‘Ülke kutuplaşmanın yorgunluğu içinde’

11’inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini cumhurbaşkanlığı adaylığı için öneren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı ‘ciddiye almadı.’

“Yüzde 49’u tutmanın yolu adayı netleştirmek” diyen Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde destek vereceğin, Gül’ün isminin gelmesi halinde ise ‘ciddiye alacağını’ söylemişti.

Cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklama yapan Gül, Baykal’ın adını zikretmeden “Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri” dedi.

‘367 krizi’ni hatırlatan Gül, kendisinden açıklama yapmasını söyleyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a da çattı: “Bazıları çok ciddiye almışlar, bazı arkadaşlar saygıyı aşarak benim ne yapmam gerektiğini de söylediler.”

‘AK Parti’deki ahlak dışı davranışların nasıl organize olduğu biliniyor’

AKP içindeki tartışmalara da değinen eski cumhurbaşkanı, “Uzun bir süredir bazı çevreler başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürler, partide ahlak dışı davranışlar, bunun nasıl organize olduğunu cümle alem biliyor. Bunları üzüntüyle karşılıyorum” diye konuştu.

‘Ülke kutuplaşmanın yorgunluğu içinde’

Cumhurbaşkanlığı görevinin ardından siyasete girmeyeceğini daha önce de söylediğini hatırlatan Gül, şöyle devam etti: “Bütün bilgi ve tecrübemi ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Ülke yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimin yorgunluğu içinde. Türkiye’nin önemli meseleleri var. Sorunlar, halkın ihtiyaçları var. bunların çözümü için uğraşılması gerekiyor. Bu manada hükümete yardımcı olmak gerek.”