”Kabinede revizyonu Başbakan ile değerlendireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;Kabinede revizyon konusunda Binali Yıldırım ile değerlendirme yapacaklarını belirterek, AK Parti’nin grup toplantılarında konuşma yapacağını da söyledi.

Bir basın mensubunun, “Partide ilk olarak sizi ne zaman göreceğiz? A takımı ne zaman belirlenecek? Kabine değişikliği olacak mı?” sorusuna Erdoğan, “Bizim A takımı, B takımı yok. Bu seçilenlerin hepsi A takımıdır. Hiçbir ayrım yok. İnşallah seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulumuzu belirlemiş olacağız ve Merkez Yürütme Kurulunu belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili kongre kapanışındaki teşekkür konuşmamda da ifade ettiğim gibi, bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim.” cevabını verdi.

Erdoğan, tüm Bakanlıkların yıl sonuna kadar neler yapacağı konusundaki yol haritasını belirleyeceğini, yol haritasının 6 aylık olmayacağını, 2019’a kadar devam edeceğini söyledi.

Her bakan ve Bakanlığın neler yapacağını altındaki tüm çalışma arkadaşlarıyla paylaşacağını, Cumhurbaşkanlığında ve AK Parti’de oluşturacağı ekiple yol haritasını yakın takibe alacaklarını söyledi.

Hazırlanan takvimin çalışıp çalışmadığını, bütün Bakanlıkların bu görevleri yürütüp yürütmediğini yakından izleyeceklerini anlatan Erdoğan, 2019 sürecinin Türkiye ve millet için çok önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Vekili olarak Binali Yıldırım ile de bu konuları değerlendireceklerini dile getiren Erdoğan, olması ve yapılması gerekenlerin kararlaştırılarak adımların atılacağını ifade etti.

“HATTA ORALARDA HAFTALIK KONUŞMALARIMIZI DA YAPARIZ”

Erdoğan, “Genel Başkanlık koltuğunu tekrar devraldınız. Önümüzdeki süreçte partinizin grup toplantılarına Parlamentoya gidecek misiniz?” sorusuna, Parlamentoya gideceğini, grup toplantısı odasında bulunabileceğini belirterek, “Ama tabii ki Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Şu anda benim böyle bir konumum yok. Ama diğer boyutlarıyla bütün grup toplantıları olsun, grup salonu olsun buralardaki çalışmalara katılıp hatta oralarda haftalık konuşmalarımızı da yaparız. Ona mani bir hal yok.” karşılığını verdi.