Remzi İREN’den ATATÜRK RESİMLERİ sergisi…

Remzi İREN’den ATATÜRK RESİMLERİ sergisi…

Haber:Halim UTLU
ATATÜRK RESİMLERİ’nden oluşan Remzi İREN sergisi, 15 Mayıs 2017 tarihinde Valör Sanat Galerisi’nde (Ankara),sanatseverler ile buluştu. Sanatçı,bu son sergisinde,Gazi Mustafa Kemal’i ele alıyor.Atatürk’ün değişik zamanlarda ve değişik yerlerdeki resimlerini,oldukça dikkatli bir şekilde tuvale yansıtmış.25 civarında eserden oluşan yağlı boya sergide,Atatürk portreleri oldukça dikkat çekiyor…
Geçen sene Anadolu Folklorünü yansıtan sergi açmıştı
Cıvıl cıvıl coşkulu renklerle ve temiz, dengeli bir anlatımla doğadan, kırlardan,deniz
kıyılarından,hayattan değişik görünümleri tuvale aktaran sanatçı,bir önceki işlerinde de,
Anadolu Folklorünü ele almıştı.Özellikle kadın başlıklarından kaynaklanan, yine aynı renk zenginliğiyle oluşturduğu çalışmaları,geçen yıl Stillife Sanat Galerisi’de(Ankara) oldukça büyük ilgi görmüştü ve çok beğenilmişti.
Başkan Taşdelen, eserleri çok beğendi
Sanatçı İren,bu son sergisinde de,Gazi Mustafa Kemal albümü hazırlamış…Sergide, Atatürk’ün değişik yer ve zamanlardaki resimlerini,oldukça dikkatli bir şekilde tuvale yansıtıyor. Sergiye katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, eserleri çok beğendiğini, İren’in Atatürk’ü iyi yorumladığını,oldukça titiz ve dikkatli çalıştığını ifade ederek,kendisini tebrik ettiğini söyledi.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu
Oldukça ilgi gören ve beğenilen ATATÜRK RESİMLERİ sergisi,Valör Sanat Galerisi’nde( 4.Cadde Şehit Mustafa Doğan Sokak No;84/B Yıldız, Çankaya) ay sonuna kadar açık kalacak.
Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Remzi İren,1943 yılında Tokat’da doğdu.1970 yılında
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Bir süre Almanya’da araştırmalarda ve mesleki çalışmalarda bulundu. Çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.