ULUSLARARASI KAPADOKYA KÜLTÜREL İMECE FESTİVALİ..

Yunanistan ve Kapadokya’da, kültür ve sanat alanında faaliyet
gösteren sanatçı ve ressamların işbirliğiyle organize edildi….

ULUSLARARASI KAPADOKYA KÜLTÜREL İMECE FESTİVALİ…

Haber:Halim UTLU
Yunanistan ve Kapadokya’da, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı ve ressam
işbirliğiyle bir ilke imza atan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi,23-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında,
“Uluslararası 1. Kapadokya Kültürel İmece Festivali” düzenliyor. Festival, özellikle sanatçılar arasında kültürlerarası diyalog, barış ve dostluğu teşvik etmeyi ve Kapadokya’da yerel turizme katkı sağlamayı amaçlıyor.

6 kamu kurumu destekliyor

Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Kaymaklı Belediyesi ve Mustafapaşa Köyü Muhtarlığının desteklediği Uluslararası 1. Kapadokya Kültürel İmece Festivali
kapsamında, Türk ve Yunanlı sanatçılar, kültür ve sanat faaliyetlerinde buluşacak, sanat atölyelerine katılacak ve söyleşiler düzenleyecek.
Ayrıca,Ankara,İstanbul,Bursa,İzmir,Antalya,Eskişehir,Konya gibi illerden gelecek konuk sanatçılar, bölge belediyelerinin desteğiyle gezilere katılarak, Kapadokya’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme ve Kapadokya’dan ilham alma fırsatlarını da yakalayacak.

Yunanistan Volos Halk Oyunları gösterileri

Serkan Paydak’ın küratör ve sanat yönetmenliğini, Selma Kara’nın da grafik tasarımını yaptığı
“Uluslararası 1.Kapadokya Kültürel İmece Festivali’nin programı şöyle;
Festival, 23 Mayıs 2017 saat 14.00’de, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Sanat Galerisinde, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın açılış konuşması ile başlayacak ve Yunanistan’ın Volos Halk Oyunları ve Kapadokya’nın Sinasos Halk Oyunları gösterileriyle devam edecek.(Bu gösterinin tekrarı; 24 Mayıs saat 12.00 -13:00 arası Kaymaklı Belediyesi’nde gerçekleştirilecek).

“Karşılaşmalar” isimli karma sergi açılacak

Yine aynı gün saat 15.00’de açılışı yapılacak olan “Karşılaşmalar” isimli karma sergiye, Venedik Maskeleri Sanatçısı Maria Mani, doğal taşları resimlerinde kullanan Ressam Dimitrius Alexiou ve yağlı boya sanatçısı Ressam Spiros Alexiou, Kapadokyalı ressamlar İsmail Başer ve Mustafa Peker, eserleriyle katılacak.Uluslararası sergi,düzenlenen açılış kokteyli ile başlayacak.(Sergi, festival boyunca açık olacak)

“90 Yıl Sonra Memlekete Dönüş” konulu söyleşi

Festival fikrini doğuran Efsevula Rizos’un “Kitre Bebeklerinin Hikayesi”, Despoina Bougioukmanou-Papandreou ve Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi kurucusu Sibel Radiye Gül tarafından “90 Yıl Sonra Memlekete Dönüş” konulu söyleşi ile yine aynı gün saat 16.00’da paylaşılacak.(Söyleşinin tekrarı; 25 ve 26 Mayıs saat 16.30’da).
Söyleşinin hemen ardından, İstanbullu şef Anastasia Lucas Bitsakou ve Anadolu Mutfağı ustası şef Nimet Tekdaş eşliğinde, Kapadokya ve Rum Mutfaklarından örneklerin tadılacağı “Teyzem Mutfakta”
etkinliği gerçekleştirilecek.

Sinasos’tan Bir Sayfa: Bir Fotoğraf ve Bir Def…

25 Mayıs 2017 saat 14.30’da, Despoina Bougioukmanou-Papandreou eşliğinde, “Çocuklarla sanat: Taşları ve atıkları değerlendiriyoruz” konulu etkinlik yer alacak.
25 ve 26 Mayıs saat 17.00’de, Mustafapaşa’da bir çok tarihi konağın duvar resimlerinde imzası bulunan ünlü duvar ressamı ve müzisyen Kostas Meletiyadis’in ilginç hikayesi, “Sinasos’tan Bir Sayfa: Bir Fotoğraf ve Bir Def…” başlıklı söyleşi yapılacak