1100 bin 670 dekar tarımsal arazi, modern sulama sistemine kavuşuyor…..

Sulama sözleşmesi,1 Haziran 2017 tarihinde imzalandı….

Koyunbaba Barajı Sulamasıyla,100 bin 670 dekar
tarımsal arazi, modern sulama sistemine kavuşuyor…..

Haber:Halim UTLU
100 bin 670 dekar tarımsal arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı ve 10 bin kişiye tarımsal istihdam imkânının sağlanacağı, Koyunbaba Barajı Sulaması’nın sözleşmesi, 1 Haziran 2017 tarihinde imzalandı.
Orta Anadolu Gelişim Projesi (ORTAGEP) kapsamında, Çankırı’da dev bir yatırım daha gerçekleşirken,
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu proje ile Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile yüklenici Günsayıl İnşaat-Orak Altyapı Ortak Girişimi arasında Koyunbaba Barajı Sulaması’nın yapımına ilişkin sözleşme imzalandı.Sözleşmeyi,Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar imzaladı.
Çiftçiler ve üreticileri sevindirdiunnamed (9)baraj
Yapımı yarım asırdır beklenen Koyunbaba Barajı Sulaması, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ve desteği ile hayata geçiriliyor. Projenin su kaynağı olan ve daha önce tamamlanan Koyunbaba Barajı’ndan alınacak su ile Ankara ve Çankırı’ya ait 100 bin 670 dekar tarımsal arazi modern sulama sistemine kavuşacak.
Orta Anadolu Gelişim Projesi (ORTAGEP) kapsamında, en önemli yatırımlardan biri olan Koyunbaba Barajı Sulaması,başta çiftçiler ve üreticiler olmak üzere,barajdan istifade edecek diğer vatandaşları da sevindirdi.
53 milyon katkı ve 10 bin kişiye tarımsal istihdam sağlanacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından bugün yapılan
bilgilendirmeye göre; Koyunbaba Barajı Sulaması’nın sözleşmesi,1 Haziran 2017 tarihinde imzalandı.
Çankırı ve Ankara için oldukça önemli bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yöre halkının uzun zamandır beklediği Koyunbaba Barajı Sulaması’nın tamamlanmasıyla, milli ekonomiye yılda yaklaşık 53 milyon lira katkı ve 10 bin kişiye de tarımsal istihdam imkânı sağlanacak” dedi.
Yakınkent OSB’ye de içme ve kullanma suyu temin edecek
Yörenin 50 yıllık su hasretinin, baraj ile son bulacağı Koyunbaba Barajı Projesi, sulama amaçlı
yapılmasına rağmen, Çankırı Yakınkent OSB’ye de içme ve kullanma suyu temin edecek. Barajın 51 metre yüksekliği, 1 milyon 709 bin metreküp gövde hacmi olup, 211 milyon metreküp su depolanacak. Çankırı’da şu anda 55 bin dekar tarım alanı sulanırken, baraj bu rakamın iki katını sulayacak.
Çalışma sahasında yer alan sulama şebekeleri, bunun üzerindeki boru hatları, borulu şebeke sanat yapıları, sulama sahasındaki işletme ve bakım yolları ve sulama tesisinin, 24 ay süresince işletilmesi, bakım ve onarımı yapılacak ve 50 yıllık hasret sona erdirilecek…