ADALET yürüyüşü başladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapse çarptırılıp tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan Maltepe Cezaevi’ne kadar 428 kilometrelik yürüyüşüne dün başladı. Elinde ‘Adalet’ yazan döviz bulunan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü 25 gün sürecek.

ADALET Yürüyüşü’ için CHP’liler dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta toplandı. Yürüyüşe katılmak için Çukurambar’daki evinden çıkışında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Umuyorum vicdanları sağır olanlar bu yürüyüşün anlamını kavrarlar. Sesimize, sözümüze kulak verirler. Birlikte, beraber, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hapishanelerde gazeteciler, öğretim üyeleri istemiyoruz. Söylemiştim, ‘bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce ben ödeyeceğim’ diye. Şimdi yürüyeceğim İstanbul’a kadar. Yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek” dedi.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’
Güvenpark’ta coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, burada da “Bıçak kemiğe dayandı artık ‘yeter’ diyoruz. Yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Kutlu bir yürüyüştür. Dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP’li ellerinde ‘adalet’ yazılı dövizlerle yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu, kortejin başında yürüdü. Yürüyüş boyunca katılanlarla sayı yaklaşık 10 bini buldu. Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı. Ünsal bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyerek sohbet etti.

GÜNDE 18-20 KİLOMETRE
Kılıçdaroğlu, “Ortalama günde 18 – 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek.