Aşırı sıcaklar bile ” ADALET YÜRÜYÜŞÜ ” ne katılımı engellemiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15’inci gününe giren ‘Adalet Yürüyüşü’nün dünkü etabına jandarmanın kullandığı drone göre 15-16 bin kişinin katıldığı öğrenildi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ne referandumda ‘Evet’ oyu verenlerin dörtte üçünün hoşgörüyle baktığını, bunun da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı rahatsız ettiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, yürüyüşün 14’üncü gününde yapılan ikinci Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bazı akademisyenlerin de olduğu bir grup tarafından yapılan araştırmaya değindi.

CHP lideri, “Bilimsel verilere göre ‘Hayır’oyu kullananların yüzde 98’e yakın bir bölümü, yürüyüşümüzü desteklediğini beyan etmiş durumda. ‘Evet’ oyu kullananların dörtte üçü eylemimize büyük bir hoşgörü ile bakıyor. Erdoğan’ın eylemimize bir süredir saldırmamasının nedeninin de bu olduğu belirtiliyor” dedi.

Düzce’de kamp alanına gübre dökülmesini de ele alan Kılıçdaroğlu’nun, “Bu tip davranışlar bize zarar vermez. Kamu vicdanı, yürüyüşe saldıranları mahkûm ediyor. Bu yürüyüş şeytanlaştırılmak isteniyor, herkes kendisine yakışanı yapıyor” dediği öğrenildi.

‘Milletimiz ne olduğumuzu biliyor’

CHP’liler toplantıda aynı yüzleri birkaç km arayla rabia işareti yapıp protesto ederken gördüklerini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Ben de görüyorum. Protestocuları taşıyarak eylem yaptırıyorlar, sakinliğimizi korumamız gerekiyor, kitlemizi saldırganlaştırmak ve saldırgan göstermek istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Broşürlerle bilgilendirmelerin ve anonsların sık sık tekrarlanması gerekiyor, yürüyüş kolundaki vatandaşlarımız serinkanlı davranıyor, bundan çok memnunum” dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun eylemin FETÖ ve PKK tarafından desteklendiği yönündeki açıklamalar için de “Milletimiz bizim ne olduğumuzu biliyor” karşılığını verdiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU KATILIM SAYISININ ARTMASINDAN GÜÇ ALIYOR

Hürriyet’ten Yalçın Bayer, yürüyüşten izlenimlerini ‘Kalabalıklar artınca Kılıçdaroğlu’nun cesareti, umudu artıyor’ başlıklı yazısında anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘enerjik ve disiplinli, kimseye göz açtırmadığı’nı yazan Bayer, “İlk ağızda Kılıçdaroğlu’nun ‘temposu’ hayli yüksekti. Bir süre gerisinde kaldık, sonra aynı ritmi yakaladık. ‘Alışık mısın?’ dedi, 14 binlik adımsayar rakamını gösterince ‘Hepsi adalet için mi?’ diye takıldı; biz de ‘Adalet ve gazetecilik…’ karşılığını verdik” diye yazdı.

Bayer, yürüyüşün Düzce etabında jandarmanın drone uçurduğunu belirterek, “Öğle saatlerine doğru jandarma yürüyüş miktarını 15-16 bin olarak bildirdi” bilgisini verdi.