ÇANKAYA’DA ÇÖPLER 21.00’DE DIŞARI

ÇÖPLER 21.00’DE DIŞARI

Çankaya Belediyesi halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini engellemek için çöplerin saat 21.00’de dışarı çıkarılması kuralına uyulmasını istedi.
Belediye yetkilileri, kurala uymayanlara, yasaların gerektirdiği yaptırımların uygulanacağını hatırlattı.

Çankaya Belediyesi, halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini engellemek için çöplerin saat 21.00’den sonra dışarı çıkarılması kuralına uyulmasını istedi.
Zamanından önce çıkartılan çöplerin kirliliğe neden olduğunu belirten belediye yetkilileri, ev ve işyerlerinde oluşan çöplerin sağlam çöp torbalarına konularak 21.00’den sonra çıkartılması, konteyner bulunan semtlerde çöplerin konteynerlerin içine atılması gerektiğini bildirdi.
Çöp araçlarının, şehir içi trafiği olumsuz etkilememesi için saat 20.30’da merkez şantiyeden ayrılarak toplama güzergahlarına gittiğini kaydeden yetkililer, bu nedenle çöplerin saat 21.00’den sonra çıkarılmasının önemli olduğunu ifade etti.

ERKEN ÇIKARANA 208 TL CEZA
Erken çıkarılan çöp poşetlerinin çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten yetkililer, Çankaya’da çöpleri saat 21.00’den önce dışarıya çıkaran ve gelişigüzel bırakan vatandaşlara, çevre kirliliğine sebep olmaktan yasaların gerektirdiği yaptırımların uygulanacağını hatırlattı.
Toplum sağlığını tehdit edenlere en az 208 TL cezai işlem uygulandığını ifade eden yetkililer, söz konusu davranışın tekrarı halinde cezanın katlanarak arttığını da bildirdi.