Kıbrıs için yeni bir dönem mi?

Cenevre’de başlayacak Kıbrıs Konferansı öncesi BM Genel Sekreteri’nın Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’den adada çözüm için “en büyük şans” açıklaması geldi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde yarın başlayacak Kıbrıs Konferansı öncesi BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide basın toplantısı düzenledi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs Konferansı’nın adada çözüm için “en büyük şans” olduğunu, ama “son şans” olmadığını söyledi.
AKINCI :YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLABİLİR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 28 Haziran’da İsviçre’nin Crans Montana kentinde başlayacak Kıbrıs Konferansı’na ilişkin, “Kıbrıs’ın kaderinde yeni bir dönemi başlatmasını hedefliyoruz” dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara ve İstanbul’daki temaslarının ardından KKTC’ye dönüşünde Ercan Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Kıbrıs müzakerelerinin içinde bulunduğu durumu ele aldıklarını kaydeden Akıncı, temasları çerçevesinde, İsviçre’nin Crans Montana kentinde başlayacak Kıbrıs Konferansı ile ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.