Almanya,Hollanda ve şimdi de Avusturya….

Avusturya, darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle Avusturya’ya gelmek isteyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye izin vermedi.
Almanya ve Hollanda dan sonra Avusturya nında Türk Bakanlara ülkede konuşma izni vermemesi Türk Dış Politikasının içinde bulunduğu durumun yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Zeybekci’nin darbe girişiminin yıl dönümündeki düzenlenecek bir etkinlik için ülkeye girişine izin verilmediğini açıkladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise ,darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle etkinlik yapmak üzere Avusturya’dan talepleri olmadığını açıkladı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Zeybekci’nin darbe girişiminin yıl dönümündeki düzenlenecek bir etkinlik için ülkeye girişine izin verilmediğini açıklamıştı.

Benzer bir durum, Hollanda’yla yaşanmış, ‘iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu göz önüne alındığında’ Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ya da Türk hükümetinin başka bir üyesinin ülkedeki bir etkinliğe katılımının istenmediği belirtilmişti.

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avusturya’nın ifadelerine ilişkin, “Etkinlik için Avusturya’dan talebimiz olmadı. Halkımızla bir araya gelmek için izin istemeyiz” dendi.