Şenol Güneş kabul etmedi

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım teknik direktörlüğü için Beşiktaş’ın başındaki Şenol Güneş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Demirören’in Şenol Güneş’ e 4 maç için Millileri çalıştırmasını teklif ettiği öğrenildi.Konuyu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’a iletti.Daha sonra yazılı bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü TF Federasyonuna teşekkür ederek teklifi kabul edemeyeceklerini açıkladılar.
Fatih Terim’in görevinden ayrılmasının ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın başına yeni isim arayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile görüştü.

Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılmak için önünde bulunan kritik 4 maçlık süreç için gerçekleştirilen görüşme, Beşiktaş’ın Litvanya kampının hemen dönüşünde gerçekleşti. Bu görüşmenin ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve İcra Kurulu’nun Riva’daki kritik toplantısı başladı. Devam eden TFF – İcra Kurulu toplantısında, deneyimli teknik adam ile yapılan görüşme masaya yatırılıyor.

Eğer anlaşma sağlanmış olsaydı Şenol Güneş hem Beşiktaş’ı hem de Milli Takım’ı çalıştıracaktı.

TFF TALİMATLARI NE DİYOR?
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarının 14. maddesi, federasyona acil durumlarda Milli Takım’da çalıştırılacak teknik adamların kulüplerinden izin alınmadan göreve getirebilme yetkisi veriyor.