30 Ağustos u coşkuyla kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı bütün yurtta coşkuyla kutlandı.Özellikle Ankara da Anıt Kabire vatandaşların yoğun ziyaretleri dikkati çekti.30 Ağustos için ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, ve beraberindeki devlet erkanı, Atatürk’ün huzuruna çıktı.anitkabir-de-30-agustos-toreni-3051229
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
30-agustos-reuters3-244x162
Son yıllarda alınan geniş güvenlik önlemleri bu yıl da artırılarak devam etti.Güvenlik önlemleri kapsamında, x-ray cihazları da tören alanı girişlerine yerleştirildi. X-ray cihazlarından geçen askerlerin bazılarına kimlik kontrolü yapıldığı görüldü. Elle arama noktalarında ise sivillerin üzeri aranırken bazı askerlere kimlik kontrolü uygulaması yapıldığı görüldü. Çatılarda keskin nişancıların olduğu da objektiflere yansıdı.