”Kripto Fetö cuları tuzak kuruyor”

CHP Sözcüsü Tezcan, Antalya Milletvekili Akaydın hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılmasını “Aklıma geliyor, bunlara kripto FETÖ’cüler tuzak mı kuruyor” sözleriyle eleştirdi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Bülent Tezcan düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Tezcan’ın gündeminde CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılması vardı.
“Darbenin siyasi ayağını gizlemeye çalışıyorlar. Kendi ilişkilerini örtmenin telaşına düştüler” diyen Tezcan şunları söyledi:
“Somut örnek davalardaki sulandırmalar. Akaydın’ın sözlerinden hoşlanmayabilirsiniz, eleştirebilirsiniz bu başka bir tartışma. FETÖ terör örgütü üyesi diye Mustafa Akaydın hakkında fezleke düzenleniyor. Vallahi de billahi de bunu gördükten sonra benim bunların darbeyle mücadele konusunda samimi olmadıkları kanaatim kat be kat güçlendi. Bunlar bu soruşturmaları özellikle sulandırmak istiyorlar. Aklıma geliyor acaba arkada başka kripto tuzak mı var bunlara? Kripto FETÖ’cüler mi tuzak mı kuruyor bunlara. Yarın bunu derlerse şaşırmayın. Bizi kandırdılar diye bir kere daha özür dileyebilirler. Böyle ciddiyetsizlik olur mu? Bizim korkacak bir şeyimiz yok.
“YENİ BİR KUMPAS TARTIŞMASININ İÇİNE GİRİLDİ”
Türkiye’nin yeni bir kumpas tartışmasının içine girdiğini savunan Bülent Tezcan, “CHP’ye dönük bir kumpas girişimi var. Bu kumpas girişimi teşhir edildi. Suçüstü yakalandılar.” ifadesini kullandı. Tezcan, şöyle konuştu:
“Ortada olmayan suçla Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış, onun üzerinden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yönelmeye çalıştı. En son AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan baklayı ağzından çıkardı ve Genel Başkanımızı, CHP’yi, aslında bütün Türkiye kamuoyunu tehdit etti. Genel Başkanımıza, CHP’ye dönük tehdit sadece bize yönelik tehdit değil, bütün muhalefete yönelik bir tehditti. Bizde bu tehdide pabuç bırakmayacağımızı söyledik, söylemeye devam ediyoruz. ‘Tavsiye etmeyiz’ dedik. ‘Mahkemeye, savcılara talimat veripte Anamuhalet partisi genel başkanını, CHP gibi dünyanın 4 köklü partisinden birisinin genel başkanını, ilk seçimde Türkiye’de seçimleri kazanacak partinin genel başkanını bir kumpas davasıyla susturamazsınız’ dedik. Susturamayacaklar, konuşmaya devam edeceğiz.”

Bu tür kumpasları çok iyi tanıdıklarını vurgulayan Tezcan, Erdoğan’ın, “Cezaevinden bana haber geliyor” dediğini aktardı.

ENİS BERBEROĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Cezaevinden Enis Berberoğlu’nun açıklama yaptığını belirten ve bu açıklamayı gösteren Tezcan, şu değerlendirmede bulundu:
“Cezaevinden haberin babası geldi. Enis Berberoğlu açıklama yaptı, ‘Bu söylenenlerin hepsi iftiradır. Ortada bir suç yoktur. Benim de herhangi bir şekilde olmayan bir suçla ilgili kimseye iftira atma gibi bir şey söz konusu değildir. Rivayetlere dayalı konuşmayın’ dedi. Daha ne açıklaması istiyorsunuz. Olayı Enis Berberoğlu’nun ailesine kadar götürüp bir psikolojik savaş başlatmaya çalıştılar. Yakışıksız bir savaş. Ne Sayın Enis Berberoğlu’nu onlara yem edeceğiz, ne CHP’yi, ne de CHP Genel Başkanını yem edeceğiz. Çünkü bu Türkiye’de demokrasiyi yem etmek demektir. Demokrasiyi yem etmeyeceğiz. Otoriter bir diktatörlüğe demokrasiyi yem etmeyeceğiz.”

“BALTAYI TAŞA VURDULAR”
Kumpasın 3 ayrı şifresi olduğunu, bunları da suç uydurma, rehin alma ve hedef gösterme olarak açıklayan Tezcan, iktidarın bunu daha önce FETÖ ile beraber yaptığını savundu.

CHP’ye gelince “baltayı taşa vurduklarını” belirten Tezcan, “Yalan haberlerle kumpası köpürten operasyonel bir gazetecilik anlayışı ortaya çıktı. Bu operasyonel gazeteceğin genel yayın yönetmeni AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmuştur.” açıklamasını yaptı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın bugün yazılı bir açıklama yaptığını anımsatan Tezcan, “Tekrar etmeye gerek yok. Telaş ettikleri belli, baltayı taşa vurduklarını fark ettikleri de belli ama ilginç bir şey var. Hakaret, tehdit, iftira ve küfür içeren sözlerle provokatif davrandığımızı söylüyor. Milletin vicdanına sesleniyorum; Konuşmaları dökün, dinleyin. Hakaret eden kim, küfür eden kim, provokatif davranın kim?” diye konuştu.

Kendilerinin hiçbir zaman FETÖ’nün gemisine binmediğini savunan Tezcan, “Ama siz devlet gemisini FETÖ’ye teslim ettiniz sonrada o gemiye tayfa oldunuz” dedi.

“SORUŞTURMA SULANDIRILIYOR”
Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Ethem Ulutaş ve Emre Kekeç isimli iki gence darbe sabahına karşı sela okunması meselesinden müezzinle tartışmalarından dolayı 12,5 yıl hapis cezası verdiğini hatırlatan Tezcan, bu tür kararların da yine soruşturmayı sulandırma amaçlı olduğunu dile getirdi.