‘Siyaseti İç çamaşır seviyesine düşürmemeliyiz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun ”Atletli resmi ”ile ilgili tartışmalara verdiği cevapta ”Siyaseti İç çamaşır seviyesine düşürmemeliyiz, dedi.Koray Aydın’ ın istifasının hayırlı olduğunu da söyleyen Bahçeli, Akşener’ in kuracağı partiye gitmek için MHP den istifalar olabilir mi sorusuna ise ,partimizin kapısı devamlı açıktır isteyen gider isteyen gelir diye cevaplandırdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (KBY) düzenlenmesi beklenen bağımsızlık referandumunun savaş sebebi sayılması gerektiğini savundu.

KBY’de bağımsızlık referandumunun tarihi 25 Eylül. Şu zamana kadar Batılı ülkeler doğru zaman olmadığını, asıl mücadelenin IŞİD’e karşı verilmesi gerektiğini söyleyerek referanduma sıcak bakmamıştı. Türkiye’nin de başından beri karşı çıktığı, son olarak ‘iç savaşa yol açabileceği’ uyarısında bulunduğu referandum için KBY Başkanı Mesud Barzani geri dönüşün olmadığını söylemişti.

Bahçeli, bugün yaptığı basın toplantısında Barzani’ye ve Almanya ya sert çıkarak dozu artıran açıklamalarda bulundu.

MHP lideri, “Barzani’nin Türkmen kentlerini hedef alan referandum hazırlığının karşısında durulmalıdır. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır” dedi.

Bahçeli, “Milli gücümüzü ne pahasına olursa olsun göstermeliyiz. Peşmerge yönetimi Türk milletini sabrını zorlamaktan vazgeçmelidir” diye konuştu.