Tarih ve Bina tamam .Yeni Parti Ekim ‘de

Eski MHP’li Meral Akşener, liderliğindeki yeni partinin kuruluşu için tarih verdi.Yeni Parti Genel Merkezinin Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesinde tutulduğu ve kuruluşa hazır hale getirildiği öğrenildi.

MHP’nin eski Şile ilçe başkanı Hüseyin Özgür’ün oğlunun sünnet törenine katılan Akşener, yeni partiyle ilgili bir soruya “Ekim ayı ortasına kadar yetiştirmeye çalışacağız” cevabını verdi.

Akşener daha önce de Fethullah Gülen’in bir fotoğrafında 11 sayısının görülmesi sonrası yeni partiyi kasım ayından önce kuracaklarını ifade etmişti.

Yeni partinin ‘milli merkez’ çizgide, ‘milliyetçi muhafazakar’ ve ‘Atatürkçü’ olacağı açıklanmıştı.
KORAY AYDIN BUGÜN AÇIKLIYOR
7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı oluşturulan muhalif hareket içinde yer alan MHP eski Milletvekili Koray Aydın da Akşener ile birlikte hareket etme kararı aldı.

Resmi twitter hesabından MHP’yi takip etmeyi bırakan Aydın, yarın Akşener’le birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek MHP’den ayrıldığını açıklayacak.

Swiss Otel’de saat 10.30’da düzenlenecek basın toplantısında Aydın’ın konuşmasının ardından da Akşener’in kısa bir açıklama yapması bekleniyor.

Aydın, 7 Haziran’ın ardından Bahçeli’ye karşı muhalif hareketlenmenin içinde yer alıp genel başkanlığa oynayanlar arasında partiden ihraç edilmeyen tek isimdi.