Çipras:Türkiye ye kapıyı kapatmayalım

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki üyelik müzakerelerin sürdürülmesinden yana olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis’in haberine göre Çipras, müzakereler biterse AB’nin ‘stratejik açıdan hata yapmış’ olacağını savundu.

‘Türkiye’nin gerçek anlamda demokratikleşmesi için üyelik müzakerelerinin bu yolda kullanılacak iyi bir araç olduğuna inandığını’ belirten Çipras, “Seçilmiş bir hükümetin uyguladığı siyasetle büyük bir halkın kaderi bir tutulmamalı. Avrupa da sorumlu bir tavır takınmalı” dedi.

‘Almanya’yla gerginliğin yatışmasını bekliyorum’

‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şu anda AB karşısında iyimserlik doğurmadığını’ kaydeden Yunanistan başbakanı, “Ne olursa olsun, AB’nin Türkiye’ye kapılarını kapatması büyük hata olur. Türkiye AB’nin talep ettiği kriterleri yerine getirmiyorsa bile…” diye konuştu.

Almanya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan gerginliğin de Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak seçimlerden kaynaklandığına inandığını belirten Çipras, Hollanda’daki seçim ve Türkiye’deki referandumdan önce iki ülke arasında yaşanan gerginliği hatırlatarak, “Türkiye-Hollanda gerginliği referandumdan sonra nasıl yatıştıysa, Almanya’daki seçimlerden sonra Almanya ile Türkiye arasındaki gerginliğin de yatışmasını bekliyorum” dedi.