” MEB’i FETÖ’ye biz mi teslim ettik! ”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştay’ının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, eğitimin bir parti ya da grupla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek “Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsunuz, işgal etmek yerine o ülkenin eğitim sistemini bozun yeter” dedi.Kılıçdaroğlu MEB’i FETÖ’ye biz mi teslim ettik! diyerek AKP iktidarınıda eleştirdi.

CHP’nin düzenlediği Eğitim Çalıştayı’nda konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:
“Bir ülkede eğitim, gelecek yüzyılı belirleyemiyorsa toplum geriye gider. Osmanlı’nın batışına bakın bu gerçeği bütün çıplaklığı ile görürsünüz. Eğer tarihi iyi bilirsek, tekerrür ettirmeyiz. Biz yaşanmış gerçeklerden ders alarak geleceği inşa etmek zorundayız.
Aklın merakı doğurduğu, merakın gelişmeleri tetiklediğini unutmamak gerekiyor. İnsanlığın doğuşundan bu yana sorun alanları tükenmemiştir, bundan sonra da tükenmeyecek. Her çözüm yeni sorun, merak alanlarını doğurur zaten.
O yüzden eğitimde reform sürekli olması gereken bir şey. Eğitimde reformu kimler yapmalı? Bilinen bir gerçek var; Bu işin uzmanları yapmalı. Çocuklar hepimizin çocukları. “
İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar;

– Eğitimde sürekli reform yapılmalı, bunu da işin uzmanları yapmalı.

-Eğitimin amacı çağdaş uygarlığı yakalamaktır.

-Zenginle yoksulun eğitim harcamaları arasındaki fark 78 kat.

– Öğretmeni baş tacı etmeyen toplumun geleceği yoktur.

-UNİCEF’in yaptığı araştırmada Türkiye eğitim konusunda 41 ülke arasında sonuncu.

-Çocukların yeteneklerini eğitimle köreltiyoruz. Çünkü eğitimi işin uzmanı belirlemiyor.

-Üniversitelerimiz bilgi üretemez hale geldi. İktidar bundan rahatsız olmuyor. Sorunu dle getirdiğimizde “siz terör örgütüyle aynı dili konuşuyorsunuz” diyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nı FETÖ’ye biz mi teslim ettik?

-Okullar militan yetiştirme yeri değildir. Okullarda militan yetiştirirseniz bütün ülke kaybeder.