TAŞDELEN: “CUMHURİYET BİR ULUSUN KİMLİĞİDİR”

TAŞDELEN: “CUMHURİYET BİR ULUSUN KİMLİĞİDİR”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Alper Taşdelen’in Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“Cumhuriyet insanlığımızın gündüzüdür. Karanlık bir çağın sonudur. Mustafa Kemal İzmir’i düşman işgalinden kurtardıktan sonra döndü ve arkadaşlarına şöyle dedi “her şey asıl şimdi başlıyor.” Evet, çok zor bir iş başarılmış, ülke düşmandan kurtarılmıştı. Ama bağımsızlık başka, bambaşka bir şey. Bağımsızlık ekonomik, siyasi, diplomatik, kültürel ve eğitsel alanda kendi kendine yetebilmektir. İşte Cumhuriyetin 10. Yılında böyle bir ülke kurulmuştu.
Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da tarihi sorumluluğumuzun bilincinde olarak her gün daha fazla çalışıyor, Çankayamıza ve ülkemize büyük eserler kazandırıyoruz. Büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır’ Bu bilinçle, bu kararlılıkla, bu cesaretle hareket ediyor, hem ilçemize hem insanımıza hem de Atatürk’e ve Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Atatürk, dünyada örnek alınmış büyük bir lider ve devrimcimdir. Atatürk bu ülkede ve dünyada sonsuza kadar yaşayacaktır. Hiç kimse Atatürk ve Cumhuriyet aydınlığını gölgeleyemez. Hiç kimse Atatürk’ün adını bu topraklardan silemez.

Cumhuriyet bağımsız ve kendi kendine yetebilen bir ülkedir. Cumhuriyet barıştır, kardeşliktir, ortak bir gelecek için mücadeledir. Cumhuriyet sanattır, felsefedir, özgür kuşaklardır. Cumhuriyet sevgidir, saygıdır ve bir ulusun kimliğidir. Bu inançla, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor, aydınlık bir gelecek diliyorum”