Türk-Pakistan dostluğundan güçlü bir ortaklık doğuyor

17 parlamenterden oluşan ve Pakistan Ticaret ve Tekstil Endüstrisi Bakanı
ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı Muhammad
Pervaiz Malik’in liderlik ettiği heyet,TBMM’nde görüşmelere başladı…

TÜRKİYE VE PAKİSTAN’ın kalpten bağları,
güçlü bir ortaklığa dönüştürülmeli…..

Haber:Halim UTLU
17 parlamenterden oluşan ve Pakistan Ticaret ve Tekstil Endüstrisi Bakanı ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı Muhammad Pervaiz Malik’in liderlik ettiği heyet, 26 Ekim ile 1 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye’y iziyaret ediyor.
Heyet, bugün Ankara’ya geldi ve Türkiye-Pakistan Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Balta ve Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi tarafından, Esenboğa Havaalanı’nda karşılandılar..
Heyette 17 parlamenter var3 Leader of Pakistan delegation Pervaiz Malik presenting a memento to TGNA Speaker
Pakistan parlamenterler heyeti, Parveen Masood Bhatti,Shaista Pervaiz, Shahnaz Saleem Malik, Amra Khan, Choudhary Iftikhar Nazir, Tahira Aurangzeb, Seema Mohiuddin Jameeli, Mussarat Ahmedzeb, Dr. Muhammad Azhar Khan Jadoon, Shahida Rehmani, Musarat Rafique Mahesar, Suriya Jatoi, Shagufta Jumani, Naeema Kishwer Khan, Syed Ghazi Gulab Jamal ve Iftikhar ud Din’den oluşuyor.
Pakistan Ticaret ve Tekstil Endüstrisi Bakanı ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı Muhammad Pervaiz Malik’in liderliğindeki heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman makamında kabul etti.Heyete hoş geldiniz diyen Kahraman, tarihte derin kökleri olan kardeş Pakistan-Türkiye ilişkilerine atıfta bulundu.
Kıbrıs ve Keşmir, her iki ülkece destekleniyor
15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı Pakistan parlamentosu ve halkı tarafından gösterilen tarihi desteği ve dayanışmayı yeniden hatırlatan Meclis Başkanı, her iki ülkenin Kıbrıs ve Keşmir meseleleri dahil olmak üzere, birbirlerini temel milli meselelerinde desteklediğini söyledi. Parlamenterler heyetinin ziyaretinin ve Türk parlamenterler ve liderleriyle gösterecekleri etkileşimin, kardeş Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da güçlendireceğini umduğunu ifade eden Kahraman, aynı zamanda Pakistan-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasının erken sonuçlandırılmasını da ümit ettiğini söyledi.
Pakistan Heyeti,TBMM komisyon başkanları ile toplantılara başladı
Pakistan Heyeti, daha sonra Türk Parlamentosunun çeşitli komisyonlarıyla görüşmelerde bulundu.Önce Endüstri, Ticaret, Enerji, Doğal Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altınyıldız ile görüşen heyet,bilahare İnşaat, Taşıma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk ve Türkiye-Pakistan Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Balta ile de toplantı yaptı. Toplantıya Dostluk Grubunun diğer üyelerinin çoğunluğu da katıldı.
Görüşmelerde, Pakistan’lı Bakan Pervaiz Malik ve diğer heyet üyeleri, Pakistan’ın Türkiye ile olan benzersiz ve sarsılmaz dayanışmasını yeniden teyit etti. Heyet,terörizmden gelen ortak tehdite karşı ve tüm mücadelelerde, Pakistan’ın Türkiye’nin yanında durmaktaki sıkı kararlılığının altını çizdi.
İkili ekonomik ve ticari potansiyelinden daha çok faydalanılmalı
2 ülkenin parlamenterlerinin, özellikle Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu üyelerinin, bu kalpten bağların güçlü bir ortaklığa dönüştürülmesindeki vazgeçilmez rolünü, derin bir takdirle ifade ettiler. Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği
Basın Bölümünden alınan bilgiye göre; heyet;bu kökleri derin ilişkiyi, iki bölgenin insanlarının çıkarı ve refahı için ikili ekonomik ve ticaret potansiyelinden faydalanılması bakımından dönüştürmeye devam etmeye yönelik olan heveslerini ve isteklerini ortaya koydular. Bakan Pervaiz Malik, TBMM Başkanı ve Türk Parlamenterlerine Keşmir meselesine verdikleri kararlı destek için teşekkür etti.