Yağışlı hava geliyor

Türkiye pazar gününüe yağmurla uyandı, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin tamamında, Karadeniz Bölgesi’nin ise batı kesimlerinde gün boyu yağışlar etkili olacak. Peki yeni haftada hava nasıl olacak? Yağmurlar önümüzdeki hafta da devam edecek mi?

Adım adım düşen sıcaklıklar ve bulutlu günler sonbaharı iyiden iyiye hissettiriyor. Pazar sabahı yurdun büyük bölümünde yağmur var, özellikle Akdeniz kıyılarında sağanak şekilde görülecek yağışlar diğer bölgelerde ise aralıklarla sürecek. Yarından itibaren ülkenin doğusuna doğru kaymaya başlayacak olan yağışlar etkisini azaltmaya başlayacak.
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ; Marmara’nın doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Bursa, Balıkesir, Adana, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Konya’nın kuzey kesimleri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Km/sa) olması bekleniyor. Batı bölgelerde 4 ile 6 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz’de 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ UYARI!
07.10.2017 Cumartesi akşam saatlerinde Antalya’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Cumartesi akşam saatleri ile 08.10.2017 Pazar sabah ilk saatler arasında Antalya ve batı ilçelerinde (Antalya, Kemer, Kumluca, Finike, Kale, Kaş); Cumartesi gece saatleri ile Pazar öğle saatleri arasında Antalya ve doğu ilçelerinde (Antalya, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.