AKP nin korktuğu başına geldi ! REZA SARRAF İTİRAFÇI OLDU

ABD’li basın kuruluşu NBC’nin internet sitesinde yer alan haberde, İran ve Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab’ın New York’ta yargılandığı davada savcılıkla işbirliğine başladığı iddia edildi.
İddia, soruşturma konusunda bilgi sahibi olan iki kaynağa dayandırılıyor. NBC haberinde, “Savcılık Zarrab’dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara dair bilgi talep edebilir” deniyor.
Zarrab’ın hapisten çıkarıldığı ve savcılık makamı ile görüşmeye başladığı söyleyen NBC haberinde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu gelişmeyi önlemek için yoğun çaba sarf etmişti” deniyor.
Amerikan NBC televizyonu dolandırıcılıktan yargılanan Rıza Sarraf’ın New York federal savcılığıyla anlaşıp hapisten çıktığını duyurdu.

Türkiye’deki 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının da kilit şüphelisi Rıza Sarraf Mart 2016’da Miami’de tutuklanmıştı. Sarraf, ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımlarını ihlal etmek ve kara para aklamak gibi suçlamalardan 75 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Sarraf’ın ceza indirimi karşılığı itiraflarda bulunmak üzere savcılıkla anlaşmış olabileceği bir süredir dile getiriliyordu. NBC’nin uzman muhabirlerinin dün gece geçtiği haber, bu yönde kesin dille yapılmış ilk yayın.

Televizyonun muhabirleri Tom Winter ve Julia Ainsley haberlerini soruşturma hakkında bilgi sahibi iki ayrı kaynağa dayandırdı.

Sarraf’ın hapisten çıkması durumunda tanık koruma programı kapsamında güvenli bir yerde tutulması gerekiyor.

Son olarak Sarraf’ın bugüne kadar tutulduğu hapishaneden başka bir yerde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Dışişleri, bir avukatınının “Beş gündür haber alamıyoruz” demesi üzerine Sarraf’ın akıbetiyle ilgili olarak ABD’ye iki nota vermişti. İkinci notada, “Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok” denmişti.

Tutuklu işadamının akıbetine ilişkin tartışma resmiye kayıtlarda ‘tahliye edildi’ olarak görülmesiyle alevlenmiş, ancak New York Güney Bölgesi başsavcılığı sözcüsü, Sarraf’ın halen hapiste olduğunu söylemişti. Sarraf’ın bir avukatı da, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Yine teknik bir hata olmuş” demişti.

Sarraf 9 Eylül’de kayıtlarda tahliye edilmiş olarak gözükmüş, ancak bunun teknik bir hatadan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Flynn soruşturmaya dahil!

Habere göre savcılık ayrıca Sarraf ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’yla ‘şaibeli ilişkileri‘ nedeniyle görevden alınan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara dair bilgi de talep edebilir.