Suriye’ nin geleceği Üç lü zirvede masaya yatırıldı

Suriye’nin geleceği için büyük önem taşıyan Rusya’nın Soçi şehrindeki görüşme sonrası üç lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörist unsurların süreçten dışlanması önceliğimiz” diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin de, ” Suriyeliler kaderlerine kendileri karar vermeli” dedi.
Rusya’nın Soçi kentinde Suriye’nin geleceği için yapılan üçlü zirve sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ortak basın toplantısı düzenledi. Soçi Sanatoryum’daki görüşme 18.40’ta sona erdi.
ERDOĞAN: KRİTİK VE SAMİMİ GÖRÜŞMELER YAPTIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Değerli dostum” diye hitap ettiği Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Rusya ile yoğun diyaloglarının hem ikili konularda hem de bölgesel konularda devam ettiğini ve bunun meyvelerinin her alanda toplandığını söyledi.
Yakalanan ivmenin artarak sürdürülmesi konusunda Putin ile hemfikir olduklarını dile getiren Erdoğan, Ruhani ile gerçekleştirdikleri ikili görüşmede de iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususunda mutabık kaldıklarını bildirdi.
Putin ve Ruhani ile kritik görüşmeler yaptıklarını ve gündemlerindeki meseleleri samimiyetle ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Suriye’de ateşkes tesis edilmesi amacıyla attığımız adımları tekrar gözden geçirdik. Gerginliği azaltma bölgelerinin sahada şiddetin azaltılmasında temel rol oynadığını memnuniyetle tespit ettik. Görüşmelerimizde Astana’da kaydettiğimiz ilerlemeler temelinde ihtilafa kalıcı çözüm noktasında Cenevre sürecine sağlayabileceğimiz katkıları istişare ettik.