AKP’de İYİ PARTİ KORKUSU !

AKP’nin önümüzdeki iki yıl içinde art arda yapılacak seçimlere yönelik yeni stratejisinin ipuçları ortaya çıkmaya başladı.

İktidar partisi, yüzde 32’ye varan kararsızları İYİ Parti’ye kaptırmaktan çekinirken, yeni strateji de kararsızları partiye çekmek yönünde oluşturulacak.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre AKP’de çalışmalar ‘gri alan’ olarak tanımlanan kararsızlara yönelirken, bu kapsamda ‘dil ve üslup’ uyarılarında da bulunuldu.

İYİ Parti tedirginliği

AKP’nin ‘yeni dönem stratejileri’nde İYİ Parti’nin çıkışının yarattığı tedirginliğin izleri görülüyor. İktidar partisinin, İYİ Parti kurulmadan önce yaptığı araştırmalarda, kararsızların oranının yüzde 32’ye çıktığı ve mevcut partilere mesafeli durdukları saptandı. Kararsızların bu oranla, AKP’nin iktidara geldiği dönemdeki orana yaklaştığı, bu tür kararsızların yeni parti oluşumlarını ortaya çıkardığı ve oyların buraya evrildiği yorumu yapıldı.

Bu çerçevede ‘merkez sağ ve liberal’ seçmenin partiyle bağının yeniden kurulması için planlama yapılıyor.

Habere göre 29 Ekim kutlamalarında Atatürk’e yönelik coşkulu dil ve ifadelerin kaynağı da bu.

CHP’ye eleştiri kenetlenmeye yol açtı

Cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olmayan muhafazakâr seçmenin partiden uzaklaşmasını önlemek için bir dizi önlem alındığı kaydedildi.

Bu kapsamda milletvekillerine yapılan CHP’ye yönelik eleştirilerle ilgili ‘dil ve üslup’ uyarıları da dikkat çekti.

AKP yönetiminin, 29 Ekim haftasında milletvekillerine gönderdiği uyarı mesajında, ‘CHP’ye yönelik eleştiri yapılırken, geçmişe atıf yapmanın ve ‘diktatör‘ nitelemesinin kenetlenmeye neden olduğu’, ‘CHP kimliğine yönelik eleştirilerin, bugünden yola çıkarak, Türkiye düşmanı yapıların sözcülüğünü yaptığı şeklindeki söylemin öne çıkarılması’ gibi ifadeler kullanıldı.