Bu sevgi anlatılmaz ,yaşanır

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yılında Türkiye’nin dört bir yanında özlem, saygı ve minnetle anıldı.

Çağdaş Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yılında tüm yurtta anıldı. Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’e Türkiye’nin her bölgesinden gelen yüzbinlerce kişi duygulu anlar yaşadı Anıtkabir’deki resmi tören, saat 08.45’te Aslanlı Yol’dan yürüşle başladı. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise resmi tören heyeti içinde değil, halkın ziyaretine açık olduğu öğleden sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından Atatürk’ün 79 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’nda gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te Ankara’nın dört bir yanından duyulan siren sesleri ile saygı duruşu başladı.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.Her yıl olduğu gibi bu yılda yüz binler adeta ANITKABİR e aktı.

Öğretmen farkı

Ellerinde bayrakları ile Ata’yı anmaya gelen okullar arasında ise bu yıl imam hatip okullarının çoğunlukta olması dikkat çekti. Çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın aksine bu sefer tören öncesinde slogan atmadı ve İzmir Marşı okumadı. Resmi tören sonrasında devlet erkânının Anıtkabir’den ayrılmasının ardından bazı okulların mozoleye uğramadan Anıtkabir’den çıkması dikkat çekti.

Askerlere yoğun ilgi

Resmi törenin ardından Anıtkabir’in halka açıldığı dakikalar ile alandan çıkan askerlerin karşılaşması sevgi gösterisine dönüştü. Yurttaşların “En büyük asker, bizim asker”, sloganları ve “Sizler bizim evlatlarımız, bu vatanın çocukları, koruyucularısınız” sevgi söylemleri ile yürüyen askerlerin yüzlerindeki gülümseme de dikkat çekti.
Ayrıca bazı yurttaşlar da “Bu çocukların eline silah vermiyorsunuz, bari marş söyletin” diyerek rütbeli askerlere tepki gösterdi.