Cam filmi yasağının nedeni:TERÖR

Milyonlarca aracı ilgilendiren cam filmi yasağına ilişkin tartışmalar sürerken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den son dakika açıklaması geldi. Bakan Özlü, yasağın nedenine ilişkin “Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim’de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim’de cam filmi yasağı kalkacaktı” ifadelerini kullandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM’de 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katılarak, milletvekillerinin sorularını cevapladı.
ARAÇLARDA CAM FİLMİ YASAĞI
Özlü, cam filmi yasağına ilişkin ile ilgili sorusu üzerine ise, “Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim’de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim’de cam filmi yasağı kalkacaktı. Nisan’dan itibaren emniyet ile yaptığımız görüşmelerde ‘Terör eylemleri var, biz tespit etmekte zorlanıyoruz’ dediler” ifadelerini kullandı.