Gökçek gitti,Tuna geldi

Melih Gökçek’ten boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna seçildi. Tuna yapılan seçimdeAKP lilerin ve bağımsızların oylarıyla (104 ) yeni başkan oldu. Melih Gökçek seçimin ardından “Kendisine hayırlı hizmetler temenni ediyorum. İnanıyorum ki 1,5 senede çok güzel hizmetler yapacak” tweeti attı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu’nun toplantısından sonra açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyelerde başlatılan değişim ve dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaya, Melih Gökçek’in istifasının ardından, Ankara ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ve temayül yoklamasından çıkan tabloyu değerlendirdiklerini belirterek, “Sonuçta da Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, AK Parti’nin adayı olmasına karar verdik. Sonucun hayırlı olmasını dilerim” dedi.
“İNŞALLAH BU GÖREVE LAYIK OLMAK ÜZERE HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti tarafından Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu adaylığa beni layık gören, özellikle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere hepinize, partimizin yetkili kurullarına, il teşkilatımıza ve sizlere, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu göreve layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen değerli başkanlara ve özellikle de Melih Başkan’a, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inşallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Sağolun, varolun.”