Doğu da KAR ,Batı da Yağmur !

Bugünden itibaren bütün yurtta hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşmeye başlayacak.Meteoroloji yetkilileri Doğu Bölgelerinde kar ,Batı Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde ise yağış beklendiğini açıkladı.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiği bildirildi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, gece saatlerine ise puslu olacağı öngörülüyor.
Rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilen bölgede, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da öğleden sonra karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, Erzincan’da ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 6, Ardahan’da 4, Ağrı’da 3 derece, Erzurum ve Iğdır’da sıfır, Erzincan’da ise 5 derece ölçüldü.
Gün içinde ise en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır’da 15, Ardahan ve Ağrı’da 11, Erzincan, Kars ve Erzurum’da da 10 derece olması bekleniyor.
BATI DA YAĞIŞ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Muğla ve Antalya’da sağanağa karşı vatandaşlar uyarıldı.
Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı belirtilen açıklamada, yağışların; akşam saatlerinden itibaren Muğla çevreleri ile Antalya ve doğusunda kuvvetli olacağı uyarısında bulunuldu.

Rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette eseceği, dalga yüksekliğinin de 2 metreye kadar ulaşacağı ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.